România se confruntă cu valul IV COVID-19. Sute de persoane mor zilnic din pricina virusului. Autoritățile au impus noi măsuri pentru a stopa extinderea pandemiei Sars-Cov-2. În prezent, oamenii își pun întrebarea dacă vor exista sau nu restricții în perioada sărbătorilor de iarnă, de Crăciun și Revelion.

Citeste si: Cseke Attila, despre restricţiile de luni: „Certificat verde pentru aproape orice activitate şi la intrarea în instituţiile publice. Evenimentele private, complet interzise.”

Ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, a răspuns la întrebarea pe care toți românii și-au pus-o în ultima vreme. Ce se va întâmpla oare în perioada sărbătorilor de iarnă, de Crăciun sau de Revelion.

Cum vom petrece sărbătorile de iarnă de anul acesta, în contextul pandemiei COVID-19

Klaus Iohannis a decis noi măsuri restrictive din cauza creșterii numărului de cazuri Sars-Cov-2. Astfel, că românii s-au trezit peste noapte cu noi reguli de respectat.

Citeste si: Nunţile, botezurile şi evenimentele private, interzise de luni 25 octombrie 2021

Cele mai afectate sunt persoanele nevaccinate. Oamenii nevaccinați au parte de circulație restricționată pe timp de noapte. De asemenea, persoanele care nu dețin certificatul verde nu au acces în baruri, restaurante, cinematografe, teatre sau mall-uri.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, a dat răspunsul mult așteptat și i-a anunțat pe români ce va urma în perioada sărbătorilor de iarnă.

cseke attila despre sărbătorile de iarnă 2021 2022

Declarații făcute de Cseke Attila.

[Sursa foto: Facebook]

El a oferit primele lămuriri despre restricțiile care pot apărea de Crăciun și de Revelion. Ministrul a subliniat faptul că, indiferent de care ar fi restricțiile, românii ar trebui să fie responsabili și să se imunizeze împotriva virusului SARS-CoV-2.

Citeste si: Ministrul Sănătății a vorbit despre finalul pandemiei COVID-19: „În ultimele două zile a scăzut puţin presiunea pe UPU în ţară”

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Cseke Attila susține că nu au o prognoză pentru luna decembrie, însă acest lucru va fi discutat în perioada care urmează. În plus, modalitatea de desfășurare a sărbătorilor de iarnă depinde în mod direct de toți românii, dar și de rata de infectare care va fi.

„Cum vom avea sărbători sfinte depinde în primul rând de noi, de noi toţi, de fiecare individ. Aici nu există atitudinea în care unii spun eu sunt doar unul singur. Nu, din fiecare om suntem cei 20 de milioane sau 18 milioane, responsabilitatea fiecărui individ poate să îmbunătăţească această perspectivă sau să agraveze printr-o atitudine care duce la creşterea infectării”, a declarat Cseke Attila la Antena 3.

Citeste si: Cseke Attila vorbește despre restricțiile de Crăciun și Revelion: „Toţi ne dorim să avem sărbători liniştite...”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si