„Nu prea te uiți la bani când e sărbatoare și mai ales dacă îți vin și copiii.”

Dar ce facem când sărbătorile se încheie, iar în portofel nu rămânem cu prea mult?

Această doamnă, de pildă, a împărțit cheltuielile de Paște cu copiii: peste 1500 de lei au costat-o toate bucatele. Acum, e nevoită să strângă cureaua până luna viitoare, astfel că am găsit-o printre raioanele unui magazin de tip discount.

„- După toate cheltuielile astea până la următoarea pensie ce faceți?

- Oho, până pe 14, uite mă. Acuma mă uităm cât e pâinea, că mâncăm neagră și e scumpă. Trebuie să fii raționalizat așa că dacă nu, nu-ți ajunge de nimic, a două zi n-ai bani de pâine.”

Citeste si: VIDEO| Celebrul mic, nelipsit de pe mesele românilor de 1 mai, ar putea deveni anul acesta un lux. Prețurile au explodat la carmangerii, dar și in restaurante

Chiar dacă reducerile nu sunt mari, fiecare leuț contează

„Sunt, sunt diferențe, mititele, dar există. Și contează. Da.”

Mai exact, dacă vorbim de un coș obisnuit, cu produse de bază, economisim cam zece lei în magazinele de tip discount. Uleiul este 9 lei, orezul în jur de 6, iar produsele de curățenie costa chiar și cu 5 lei mai puțin față de marile magazine.

„Zece lei pentru cineva e pâinea pe o săptămână.”

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

În aceste zile grele, nu e loc de risipă.

„- Mâncare v-a mai rămas de la masa de Paște?

- O, multă.

- Vă mai folositi de ea, o reinterpretați?

- Da, cât se poate. Îi facem un sos și mergem mai departe cu ea.”

„Și pe urmă piața e plină de frunze, salate, ciorbe de legume...”

Citeste si: VIDEO| Ediție specială de Paște| Cum s-au schimbat viețile a zeci de familii în urma unei campanii marca Asta-i România!

Sfatul specialiștilor

Cam asta ne sfătuiesc și analiștii financiari: dacă am rămas cu gaură în buget, e bine să ne chibzuim mai mult, dar să evităm să ne îndatorăm.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Cătălin Anghel, economist: „Nu suntem învățați să lucrăm cu bugete. Chestiunea cu reducerile va fi tot mai pregnantă pentru că populația sărăcește și vom fi din ce în ce mai atenți la reduceri. Suntem constrânși să fim tot mai atenți, să umblăm după reduceri.

Banii sunt din ce în ce mai puțini, prețurile sunt din ce în ce mai mari.”

Citeste si: A doua zi de Paște, petrecută la mall

În medie, un român a alocat anul acesta 533 de lei pentru masa de Paște. Anul trecut, bugetul nu sărea de 500 de lei.

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si