Averi cei mai bogați ruși. Averile celor mai bogați oameni din Rusia s-au redus cu peste 30 de miliarde de dolari de la începutul războiului din Ucraina.

Citeste si: Preturile la gaze explodează în Europa. Vladimir Putin anunță scumpiri

Averile primilor 23 celor mai bogați oameni din Rusia au scăzut la 343 de miliarde de dolari, după ce la finalul anului 2021, toate însumau 357 miliarde de dolari.

averi ruși

Care sunt cei mai afectați oameni de afaceri din Rusia?

[Sursa foto: istockphoto.com]

Războiul din Ucraina are repercusiuni și asupra celor bogați

Mai multe state din lume, dar și Uniunea Europeană au aplicat sancțiuni care afectează economia Rusiei, dar și afacerile marilor bogați ai țării.

Au existat discuții despre prețul alimentelor și despre siguranța almentară la nivel global. Președintele Comisiei Europene a vorbit despre cele trei valuri succesive de sancțiuni pe care Uniunea Europeană le-a aplicat Rusiei după ce a invadat Ucraina și a vorbit și despre cea de-a patra sancțiune.

Citeste si: Curs valutar BNR azi, 14 martie 2022: Evoluţia euro

„Vom ieşi cu un al patrulea pachet de sancţiuni. Aceste sancţiuni vor izola şi mai mult Rusia de sistemul economic global, crescând şi mai mult costurile invaziei lui Putin în Ucraina ”, a spus Ursula Von der Leyen. 

Piețele financiare au înregistrat scăderi semnificative. Germania a suspendat procesul de autorizare a gazoductului Nord Stream 2, în timp ce Marea Britanie a aplicat sancțiuni pentru cinci dintre băncile Rusiei și pentru trei dintre cei mai bogați oameni din Rusia. 

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

averi ruși

Afacerile rușilor sunt în scădere.

[Sursa foto: istockphoto.com]

Cu cât au scăzut averile celor mai bogati ruși

Gennady Timchenko este unul dintre oamenii de afaceri în cazul căruia averile au scăzut. În acest an, aproape o treime din averea sa a scăzut.

În clasamentul rușilor care pierd sume de bani se află Vladimir Lisin. Acesta este președintele unei companii de top de produse de oțel. Și-a început activitatea ca instalator electric într-o mină de cărbune din Siberia, iar apoi a lucrat în Rusia Centrală.

Citeste si: Consecințele devastatoare pe care le-ar putea avea războiul asupra alimentelor

A condus fabrici pentru un important grup de comercianți, iar când partenerii s-au separat, el a obținut un important pachet de acțiuni. Deține un operator feroviar din Rusia, dar și porturi și companii de transport maritim.

În clasamentul Forbes se află pe locul 88, iar potrivit ultimelor date este în scădere cu 355 de milioane de dolari, aproximativ 1,96%.

Lista este continuată cu Leonid Mikhelson, fondator și președinte al unei companii de gaze naturale. Ocupă locul 129 în clasament, cu o valoare netă de 14,0 miliarde de dolari.

În clasamentul pierderilor apare în continuare Alisher Usmanov care se ocupă cu afaceri în oțel, telecomunicații și investiții. Datele furnizate de Forbes arată că afacerile sale sunt în scădere cu 62 de milioane de dolari, un procent de -0,54%.

Valoarea netă a afacerilor sale se ridică la 11,4 miliarde de dolari.

Citeste si: VIDEO Cum ar fi arătat viața Ozanei Barabancea dacă nu și-ar fi pierdut mama la 14 ani. „Aș fi avut un sprijin moral. Important e că nu m-am dat bătută.”- kfetele.ro

Citeste si: Emily Burghelea, din nou la Urgențe pe mâna medicilor! Soțul ei a filmat-o pe holurile spitalului: "Nu se poate opri din tușit, are febră mare"- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Rușii bogați încearcă să își ascundă averile în Dubai

Pe listă mai apare și Viktor Rashnikov cu afaceri în domeniul oțelului. Valoarea netă a afacerii ajunge la 6,6 miliarde de dolari, iar în acest moment înregistrează pierderi de 45 de milioane de dolari, mai exact un procent de -0,68%.

Următorul afectat de criza din Ucraina este Andrei Guriev. Este unul dintre cei mai mari producători mondiali de îngrășăminte pe bază de fosfați. Valoarea netă a afecrii sale se ridică la 4,8 miliarde de dolari, iar în acest moment se află în scădere cu 61 de milioane de dolari, procentul fiind de aproximativ -1,26%.

 

 

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si