Close sidebar
Close sidebar

Cu cât cresc pensiile de la 1 ianuarie 2022. Ministrul Muncii dezvăluie noua formulă de calcul

Noul ministru al Muncii, Marius Budăi, a explicat miercuri cum poate fiecare pensionar să afle cu cât îi va creşte pensia în ianuarie 2022.

Sorin Negru,

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a explicat cum poate fiecare pensionar să afle cu cât îi va creşte pensia în ianuarie 2022.

[Sursa foto: Facebook / Guvernul Romaniei]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Punctul de pensie crește la 1.586 lei

Potrivit lui Marius Budăi, pensia minimă şi indemnizaţiile sociale se vor majora de la 800 la 1.000 de lei. Mai mult, de la 1 ianuarie 2022, punctul de pensie va creşte de la 1.442 de lei la de 1.586 de lei. În funcţie de noul punct de pensie, se va calcula cuantumul pensiei.

Citeste si: Veste bună pentru bugetari. Voucherele de vacanţă de 1.450 lei, păstrate de Guvernul Ciucă

" Avem două etape în creşterea pensiilor: începem cu creşterea pensiei minime, cu indemnizaţiile sociale şi acestea se majorează de la 800 de lei la 1.000 de lei. Toţi cetăţenii care au între 800 şi 1.000 de lei pensia li se aplică noua valoare a punctului de pensie.

Adică, de la 1.442 de lei la valoarea de 1.586 de lei", a eplicat ministrul Muncii la Antena 3.

Ministrul Muncii: "Noi deja avem actul normativ pregătit"

Potrivit ministrului, dacă noul cuantum, după recalculare, nu ajunge la valoarea de 1.000 de lei se completează, astfel încât să nu mai fie niciun cetăţean în România care să aibă o pensie sub 1.000 de lei.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: VIDEO| Fructele și legumele aduse din afara Uniunii Europene s-ar putea scumpi în următoarea perioadă

"Pentru ceilalţi se calculează numărul de puncte de pensie, se înmulţeşte cu valoarea nouă a punctului de pensie de 1.586

de lei şi se află noul cuantum al pensiilor, asta începând cu 1 ianuarie 2022. Noi deja avem actul normativ pregătit, îl ducem la avizare şi apoi îl aprobăm”, a mai spus Marius Budăi.

Citeste si: Ministrul Muncii Marius Budăi anunță că lipsesc banii de pensii în 2022

Marius Budăi, în costum popular. Ministrul Muncii spune că din ianuarie 2022 nu va mai exosta niciun cetăţean în România care să aibă o pensie sub 1.000

de lei

 

[Sursa foto: Facebook/ Marius Budai]

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI