Nicolae Ceausescu, fostul presedinte al Romaniei, si sotia sa, Elena, petreceau de Anul Nou la cabanele partidului sau la Bucuresti. Mai multe fotografii, stranse in “Fototeca online a comunismului romanesc”, arata cum se distrau Ceausescu si invitatii sai.
Participantii la mesele festive ale cuplului Ceausescu au povestit ce cuprindea meniul in astfel de ocazii.
“Ei mâncau mâncăruri tradiţionale, sarmale, friptură, pui la ceaun, piftie, salată de boeuf, care oricum nu lipseau de la mesele de sărbătoare. Dacă lipseau era vai şi-amar! Lui Nicolae Ceauşescu îi mai plăceau în special preparatele tradiţionale din peşte: ciorba de peşte, plachia şi saramura”, a mai dezvaluit Mihaela Moraru.
"Dar marea lui pasiune rămâneau sarmalele. De băut se bea vin alb şi ţuică de prună, fiartă şi îndulcită. Tanti Lenuţa mai bea băuturi dulci, pentru femei, dar nu se îmbăta. Cam ăsta era meniul lor de ani de zile, la petreceri, la aniversări sau la Revelion”, a marturisit nepoata lui Ceausescu.