Hunter Biden este al doilea fiu al președintelui american Joe Biden și al primei sale soții, Neilia Hunter Biden.

Fiul liderului SUA s-a confruntat cu mai multe acuzații și dosare în ultimii ani, unele dintre ele legate de Ucraina și Europa de Est.

Citește și: Prima dezbatere dintre Donald Trump și Kamala Harris. Cine conduce în cursa pentru Casa Albă, potrivit sondajelor

Procurorii din dosarul fiscal penal din SUA împotriva lui Hunter Biden l-au acuzat recent pe acesta că a acceptat plăţi de la un om de afaceri din România.

Departamentul de Justiţie al SUA a făcut acuzațiile într-un dosar depus săptămâna trecută la tribunalul federal din Los Angeles, unde fiul preşedintelui american Joe Biden va fi judecat pe 9 septembrie pentru evaziune fiscală. 

Cu ce se ocupă fiul lui Joe Biden, Hunter Biden, la 54 de ani

Hunter Biden (născut la 4 februarie 1970) este avocat, om de afaceri și lobby-ist.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Nouă avertizare de ploi torențiale în județe deja devastate de inundații. Zonele vizate de vreme severă. HARTĂ- wowbiz.ro

La câțiva ani după terminarea studiilor de Drept, Hunter Biden a lucrat la Departamentul de Comerț al Statelor Unite, concentrându-se pe politica de comerț electronic pentru administrația președintelui Bill Clinton.

Ulterior Hunter Biden a fost membru fondator al consiliului de administrație al BHR Partners, o companie de investiții chineză, în 2013, iar ulterior a făcut parte din consiliul de administrație al Burisma Holdings, unul dintre cei mai mari producători privați de gaze naturale din Ucraina, din 2014 până la expirarea mandatului său în aprilie.

Potrivit presei americane, Biden Jr. a lucrat ca lobbyist și reprezentant legal pentru firme de lobby, principal de fonduri speculative și investitor în fonduri de capital de risc și private equity.

Biden a fost condamnat pentru trei acuzații federale de infracțiuni legate de arme de foc în iunie 2024, după ce a recunoscut că „deținea ilegal o armă în timp ce era consumator de droguri”.

Afacerile fiscale ale lui Biden au fost cercetate penale federal de la sfârșitul anului 2018 și este programat să fie judecat pentru noi acuzații în septembrie 2024.

Câți bani ar fi primit Hunter Biden de la Gabriel Popoviciu

Potrivit postului de televiziune ABC, procurorii americani spun că omul de afaceri român Gabriel Popoviciu (G.P.) l-a angajat pe Hunter Biden pentru activităţi juridice la sfârşitul anului 2015, când tatăl său, Joe Biden, era vicepreşedinte al Statelor Unite. 

Procurorii au spus că vor prezenta dovezi care să arate că Hunter Biden şi un partener de afaceri "au primit o remunerare de la un mandant străin care a încercat să influenţeze politica şi opinia publică americană şi să determine Statele Unite să investigheze ancheta asupra G.P. din România".

Citeste si: Larisa Uță, despre cum a început povestea de iubire între ea și Alin Oprea. “De la prima întâlnire i-am mâncat toți banii.”- kfetele.ro

Citeste si: Povestea emoționantă a cățelului-erou Fiki care și-a salvat stăpânul din calea puhoaielor de la Galați- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Departamentul de Justiţie al SUA a făcut acuzațiile într-un dosar depus miercuri la tribunalul federal din Los Angeles, unde fiul preşedintelui american Joe Biden va fi judecat pe 9 septembrie pentru evaziune fiscală. Acesta a pledat nevinovat.

Potrivit ABC News, Hunter Biden și doi parteneri de afaceri au împărțit mai mult de 3 milioane de dolari în plăți de la Gabriel Popoviciu între noiembrie 2015 și 2017.

Hunter și Joe Biden, alături de Valerie Biden, sora președintelui SUA

Hunter și Joe Biden, alături de Valerie Biden, sora președintelui SUA

[Sursa foto: Profimedia]


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si