Cătălin Cherecheș a fost prins marți în jurul orei 18:30 în apropierea unei gări din Germania. Acolo, el se afla cu mătușa lui, Eugenia Jederan, care coborâse pentru a negocia o cursă către Viena, cel mai probabil pentru edil.

În tot acest timp cât a fost lăsat singur, Cătălin Cherecheș s-a ascuns pe bancheta din spate a mașinii care a gonit pe stradă cu 200 km/h.

Acela a fost și momentul în care polițiștii bavarezi l-au scos din autoturism pe edil și l-au dus către sediul poliției din Augsburg. La percheziții, asupra sa au fost găsiți bani, un telefon mobil cu butoane, niște documente personale, dar și niște mătănii. 

Cine este mătușa lui Cătălin Cherecheș?

Mătușa din Germania a primarului din Baia Mare îi este o rudă foarte apropiată acestuia. Eugenia Jederan este medic de profesie în Germania, acolo unde lucrează în propria clinică medicală.

Cătălin Cherecheș a stat în casa acesteia până luni, atunci când ea a încercat să-i conducă pe polițiști pe o pistă falsă. Atunci, ea a sunat pentru a comanda un taxi și a oferit o adresă falsă. Pentru această faptă, dacă se dovedește a fi adevărată, oamenii legii din România ar putea să-i deschidă un dosar penal pentru favorizarea infractorului.

Mătușă Cătălin Cherecheș

Eugenia Jederan este mătușa care l-a ascuns pe Cătălin Cherecheș în locuința ei din Germania.

[Sursa foto: Arhiva stirilekanald.ro]

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Citește și: Greșeala fatală făcută de Cătălin Cherecheș. Așa au reușit autoritățile din Germania să îl prindă

De asemenea, adresa mătușii apărea și în niște documente, ceea ce ar fi putut să-i conducă pe anchetatori și mai repede mai urmele sale. Totodată, într-o declarație publică într-un proces, Cătălin Cherecheș declara că își duce banii cu seiful în Germania, deoarece nu ar avea încredere în băncile din România.

”Sumele respective, o parte din ele similar bijuteriilor sau obiectelor de familie sunt ținute într-un seif, în Germania. Mergeam la bancă, scoteau o anumită sumă de bani, plecam acasă cu ea unde o puneam în seif. O parte din sumele acestea le-am dus în Germania, având în vedere că mama are domiciliul și în Germania. Nu am prea mare încrede în sistemul bancar din țară, de aceea prefer acest mecanism, deoarece nu este vorba doar de munca mea, ci și de cea a părinților mei și de moștenirea mea”, a precizat edilul. Mai mult, acesta a spus că a ținut o evidență a banilor duși în Germania și a celor care au rămas în România.

Cum ar putea fi pedepsită femeia care l-a ajutat pe Cherecheș să se ascundă?

În acest moment, Eugenia Jederan neavând nicio condamnare pe numele ei nu riscă niciun fel de pedeapsă. Jurnaliștii Stirile Kanal D au stat de vorbă cu avocatul Adrian Cuculis, care a explicat că atâta timp cât nu există niciun mandat, ea este nevinovată în tot acest caz.

”Dosarul penal, pe acesta trebuie să-l deschidă, dacă este cazul Poliția din România, nu are treabă poliția din Germania și atâta timp cât nu există un mandat în sensul acesta evident că nu avea cum să o rețină. Depinde la ce e complice, complice la trecerea frauduloasă a frontierei, complice la furnizarea unor documente în vederea trecerii frontierei în mod fraudulos, pentru că complicitate la altceva nu există. Adică la evadare, așa ceva nu există pentru că nu avem infracțiunea propriu-zisă. Dacă am fi avut o infracțiune propriu-zisă pe evadare, atunci ar fi fost complice la infracțiunea respectivă. Tăinuirea propriu-zisă dacă ar fi fost făcută într-o altă forma, respectiv vorbeam despre infracțiune de evadare, atunci da, dar ea nu a săvârșit o infracțiune acolo”, a spus Adrian Cuculis.

Mătușă Cătălin Cherecheș

Ea este Eugenia Jederan, mătușa care l-a ajutat pe edil să se ascundă în Germania.

[Sursa foto: Arhiva stirilekanald.ro]

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Motivul pentru care Nicki Minaj și-a anulat concertul de la Saga Festival: "Trebuie să mă asigur că iau decizii corecte". Superstarul internațional era cap de afiș- radioimpuls.ro

Citește și: Exclusiv! Ce se întâmplă cu matușa lui Cătălin Cherecheș. Ce riscă femeia, după ce primarul din Baia Mare a fost prins cu ea în mașină

Primarul fugar a fost dus în fața judecătorilor unde a fost tăcut. El a preferat să nu spună absolut nimic. Până va fi dus în fața magistraților, acesta a fost închis într-un penitenciar recent construit, din apropiere de orașul Augsburg. Dacă se va preda, el va fi adus în România în cel mult 10 zile, însă dacă nu accepta acest lucru, demersurile ar putea dura până la 60 de zile.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si