Cu cine joacă România în Liga Națiunilor la fotbal în 2022
Joi a avut loc tragerea la sorți UEFA a noii ediții din competiția care poate duce tricolorii spre EURO 2024! Vezi mai jos cu cine va juca România în cursul anului viitor.
După ce a ratat prezența la Cupa Mondială din Qatar 2022, naționala României și-a aflat joi adversarele din Liga Națiunilor, competiție care îi poate ajuta pe tricolori să se califice la EURO 2024, care se va disputa în Germania.
Citeste si: Gafă fără precedent la nivelul UEFA. S-a reluat tragerea la sorți pentru Champions League
Naţionala de fotbal a României va evolua în Grupa a 3-a, alături de Bosnia-Herţegovina, Finlanda şi Muntenegru, în Liga B a ediţiei 2022-2023 a Ligii Naţiunilor, în urma tragerii la sorţi efectuate joi seara, la Montreux (Elveţia).
Citeste si: România află joi adversarele din Liga Națiunilor
Având în vedere organizarea CM 2022 la finalul anului viitor, ediția Ligii Națiunilor se va comprima astfel încât partidele vor avea loc în doar două luni, iunie și septembrie 2022! Practic, 4 din cele 6 meciuri ale grupei vor avea loc în iunie.
Următoarea ediție a Campionatului European, care va fi găzduită în 2024 de Germania, va însemna 23 de echipe plus țara gazdă.
Din preliminariile clasice pentru EURO se vor califica 20 de echipe (câștigătoarele și locurile 2 din cele 10 grupe).
Pentru celelalte 3 echipe vor lupta naționalele necalificate prin preliminariile clasice dar care au performat în Liga Națiunilor 2022/23, informează FRF.
Bosniacii au terminat în grupa spre Mondial doar pe 4 și doar deasupra Kazahstanului, sub Franța, Ucraina și Finlanda, deși o vreme cel puțin locul de baraj a părut la îndemână, mai ales după remiza din deplasare
cu francezii! Eșecurile de pe teren propriu cu Finlanda și Ucraina au anulat însă orice vis după ce, în prealabil, un 2-2 acasă cu Kazahstan pusese sub semnul întrebării deja șansele la un parcurs mai lung spre Mondialul din Qatar.Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
O echipă tip (3-5-2)
Sehic (Konyaspor) – Civic (Ferencvaros), Ahmedhodzic (Malmo), Hadzikadunic (Rostov) – Stevanovic (Servette), Krunic (Milan), Pjanic (Beșiktaș), Hadziahmetovic (Konyaspor), Kolasinac (Arsenal) – Prevljak (RB Salzburg), Dzeko (AS Roma)
Selecționer
Bulgarul Ivaylo Petev (46 ani), numit în luna ianuarie a acestui an, a fost și selecționerul țării sale natale în perioada 2014-2016. În cariera lui la nivel de club se regăsesc Ludogoreț, Levski, Dinamo Zagreb, Omonia Nicosia. Cu el pe bancă, Bosnia-Herțegovina a jucat cel mai adesea în ultima campanie într-un sistem 3-5-2.
Formă
Finlanda a ratat la limită continuarea drumului spre CM 2022, terminând la un punct de locul de baraj ocupat de Ucraina în grupa câștigată de Franța.
Ar fi fost o continuare incredibilă pentru naționala prezentă și la EURO 2020. Înfrângerea de pe teren propriu, 1-2 cu Ucraina, a contat major pentru deznodământul preliminariilor, dar altiminteri Finlanda a remizat la Kiev, a bătut în Bosnia-Herțegovina și a luat 6 puncte cu Kazahstan.O echipă tip (5-3-2)
Hradecky (Leverkusen) – Alho (MTK Budapesta), Vaisanen (Elfsborg), O’Shaughnessy (HJK Helsinki), Uronen (Monza), Raitala (Minnesota) – Kamara (Rangers), Lod (Minnesota), Schuller (Djurgardens) – Pukki (Norwich), Pohjanpalo (Rizespor)
Selecționer
Fostul internațional Markku Kanerva, selecționer din decembrie 2016, a contribuit decisiv la perioada recentă de performanțe istorice pentru Finlanda. Anterior a fost secund la națională, iar la începuturile carierei, selecționer U21 al țării natale. Sistemul consacrat de Kanerva este 5-3-2 pentru prima reprezentativă.
Formă
O altă formație cu care ne-am tot întâlnit recent, atât în preliminariile CM 2018, cât și în Liga Națiunilor. Muntenegru a încheiat ultima campanie peste Letonia și Gibraltar, sub Olanda, Turcia și Norvegia, cumva previzibil. Cele mai bune rezultate au fost două remize, un 2-2 acasă cu batavii și un 2-2 la Istanbul. La polul opus ar fi 0-0 pe teren propriu cu Letonia.
O echipă tip (4-4-2)
Mijatovici (MTK Budapesta) – Vesovici (Qarabag), Savici (Atletico Madrid), Vujacic (Partizan), Radunovic (FCSB), – Marusici (Lazio), Kosovici (Kairat), Skecic (Partizan), Hasakbanovic (Rubin Kazan) – Djurdjevici (Gijon), Beqiraj (Astana)
Selecționer
Muntenegreanul Miodrag Radulovici, 54 ani, este selecționer din decembrie 2020, după ce în trecut a mai pregătit naționalele din Liban și Myanmar! La nivel de club a mai avut mandate la Atyrau (Kazahstan), Kazma (Kuweit) sau Zob Ahan (Iran), dar și în țara de origine. Cel mai adesea a folosit, în ultima campanie, sistemul 4-4-2.
Sursa: FRF.ro