In ultimii ani de viata, Aimee Iacobescu intrase intr-un adevarat razboi cu UNITER, care anuntase ca actrita nu poate primi indemnizatia de merit.
 

Intr-un filmulet postat pe internet, Aimee Iacobescu a facut impreuna cu mama sa o prezentare a cheltuielilor pe care le are in fiecare luna. in videoclip, actrita a dezvaluit ca traieste din imprumuturi.

Mama actritei spune ca

daca fiica sa ar primi indemnizatia de merit, toate problemele lor ar lua sfarsit.

"Cu economie, pensiile noastre cumulate ne ajung pana la jumatatea lunii. Cu medicamente si cu alimente. Medicamentele sunt, intr-adevar, foarte necesare. Nu se poate fara ele. La jumatatea lunii, Aimee se duce si mai face imprumut si ne descurcam asa pana la pensia viitoare. Cheltuim pe medicamente aproape 2.000 de lei. Daca i-ar da fiicei mele ce merita, nu am ajunge sa ne imprumutam la nimeni. Dar nu mai avem incotro", spune mama actritei in clip.

Aimee Iacobescu a spus ca au fost zile in care “a baut apa”, pentru ca nu avea nimic de mancare.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Primele imagini din timpul cutremurului care a zguduit România. Ce a surprins o cameră din Buzău. VIDEO- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Mai mult decat atat, cele doua femei au vandut lucruri din casa pentru a reusi sa supravietuiasca.

"Doamna Aimée Iacobescu este membra a Uniunii noastre din data de 15 iunie 2007. S-a pensiuonat la 7 noiembrie 2007 cu o pensie de baza in valoare de 1110

lei, la care s-a adaugat in procent de 50% – pensia speciala UNITER, conform legii 8 pe 2006, in valoare de 550 lei, deci un total de 1660 lei la momentul respectiv.

Ţinand cont de evoluţia punctului de pensie (de la 396,2 la 830,3) şi de punctajul mediu anual, pensia de asigurari sociale a doamnei Iacobescu a crescut de-a lungul timpului, ajungand in prezent la valoarea de 2325 lei (conform calculului: 2,80036-punctaj mediu anual  x  830,3-valoare punct pensie) plus 50% pensia speciala de membru UNITER, adica 1162 lei, rezultand un total de 3487 lei, arata comunicatul UNITER.

Actrita a fost una dintre revelatiile anilor 60-70 in cinematografia romaneasca. A fost una dintre preferatele lui Sergiu Nicolaescu si a devenit cunoscuta datorita rolului “Domnita Ralu”, din seria de filme dedicata acestui personaj.

A jucat, printre altele, in “De-as fi Harap Alb”, “Haiducii”, “sapte baieti si o strengarita”, “Cu mainile curate” sau “Ultima noapte de dragoste”.

In februarie 2004, a primit Ordinul Meritul Cultural in grad de Comandor in semn de apreciere a intregii activitati si pentru daruirea si talentul interpretativ pus in slujba artei scenice si a spectacolului.

Sursa: reteauadestiri.ro


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si