La întrevederea de la Guvern au participat, din partea autorităţilor, premierul Nicolae Ciucă, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghiţă, şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat. 

Citeste si: Ultima oră. Ministerul Sănătății anunță o "suspiciune înaltă pentru varianta Omicron" în cazul a doi români reveniți din Africa de Sud

Tema întâlnirii de la Guvern: libertatea de a participa la slujbe fără certificat de vaccinare

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, joi, după întâlnirea cu reprezentanţii cultelor, că a fost o solicitare din partea acestora ca cetăţenii să aibă libertatea de a participa la slujbe fără a se impune obigativitatea deţinerii certificatului verde.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

”În acest moment, a fost o discuţie şi o solicitare a reprezentanţilor cultelor, pentru ca cetăţenii să aibă libertatea de a participa la slujbe fără a se impune obligativitatea deţinerii certificatului verde”, a declarat prim-ministrul României după întâlnirea de la Guvern.

Citeste si: Finalul valului 4 în România face noi victime: o fetiță de un an din Mureș, printre cele 66 de decese COVID

Nicolae Ciucă a precizat că proiectul certificatului verde se discută cu specialiştii. ”Sperăm ca în scurt timp să ajungem la o concluzie şi să mergem în Parlament pentru o lege a certificatului COVID, care se va înscrie în parametrii privind incidenţa bolii, oamenii care au trecut prin boală, care befeciaiază de teste”, a spus Ciucă, potrivit News.ro.

Este posibilă implicarea cultelor religioase în campania de vaccinare?

Despre implicarea în campania de vaccinare a cultelor religioase, Nicolae Ciucă a spus că, de la nivelul Guvernului, a cerut sprijinul cultelor pentru a putea salva cât mai multe vieţi. ”Discuţia a fost dacă vaccinarea este singura soluţie. Răspunsul este că vaccinarea este o soluţie”, a afirmat Ciucă, precizând că este important şi comportamentul, faţă de sine, faţă de comunitate.

Citeste si: VIDEO| Patriarhul Daniel a anunțat public că s-a vaccinat anti-COVID

Consilierul Prezidențial Sergiu Nistor i-a înmânat marți Patriarhului Daniel, din partea Președintelui României, Medalia Aniversară „Centenarul Marii Uniri”, pentru implicarea Bisericii în promovarea memoriei și valo[Sursa foto: Basilica.ro]

Preşedintele Klaus Iohannis a discutat miercuri, la Palatul Cotroceni, cu Patriarhul Daniel, despre faptul că acesta s-a vaccinat anti-COVID cu schema completă, aceasta în condiţiile în care au existat voci, inclusiv din mediul politic, care au considerat că un astfel de demers din partea conducătorului Bisericii Ortodoxe Române poate impulsiona vaccinarea.

La finalul discursului rostit la recepţia cu ocazia Zilei Naţionale, preşedintele Klaus Iohannis i s-a adresat Patriarhului: „Am înţeles ca sunteţi vaccinat cu schema completă”, au declarat surse participante la evenimentul de la Cotroceni.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si