Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Cultura de lavandă, afacere de succes pentru o familie din comuna Ipotești

Lavanda de Ipotești are șanse să devină brand cunoscut la nivel național. „De vină” sunt doi soți din zonă care au muncit un deceniu în străinătate. Au revenit acasă pentru copii și au investit într-o afacere în agricultură.

Redactia Stirile Kanal D,

Cultura de lavandă, afacere de succes pentru o familie din comuna Ipotești

[Sursa foto: Captură Stirile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol

Adela Hostiuc are 30 de ani și este din localitatea Ipotești. Ne-a povestit că niciodată nu s-ar fi văzut muncind într-o fermă de lavandă, ci mai degrabă într-un birou.

Lucrurile s-au schimbat după ce a revenit la Ipotești. A lucrat 10 ani în Anglia, dar dorul de casă a fost mai puternic. Aici, ea și soțul au luat în arendă 70 de ari de teren și au cultivat lavandă.

Citeste si: Cine sunt cei doi polițiști care și-au pierdut viața în accidentul de la Târgu Lăpuș. Sora unuia dintre agenții decedați a fost rănită grav- kanald.ro

Citeste si: Mama Luizei Melencu, în pragul sinuciderii! A fost la un pas să recurgă la un gest extrem- wowbiz.ro

Adela Hostiuc, antreprenor: „Copiilor noștri le-a plăcut foarte mult lavanda de la sat și atunci am zis să venim în România să facem ceva.

Ne-am rugat și Dumnezeu ne-a direcționat spre partea aceasta de agricultură, spre lavandă. Și astfel ne-am informat timp de un an de zile și în 2021 am plantat primii butași de lavandă.”

Momentan ferma atrage turiștii care vor să-și facă poze și să cumpere lavanda proaspăt recoltată. Fotografii profesioniști plătesc o taxă de 50 de lei pentru ședința foto. Familia Hostiuc își propune să extindă afacerea în așa fel încât să producă ulei de lavandă și apă florală.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI