Cum a ajuns Diana Șoșoacă în politică

Diana Șoșoacă a declarat că este originară din Skopje, Macedonia, de unde provin bunicii ei paterni. Ea are o experiență îndelungată în domeniul avocaturii și a absolvit un master în dreptul afacerilor. 

Citește și: Diana Șoșoacă candidează la Senat. A luat decizia după ce a fost scoasă din cursa pentru Cotroceni: „Va fi din nou şah-mat”

Înainte să intre pe prima scenă a politicii, Diana Șoșoacă a fost consilier personal pe probleme juridice al ministrului delegat pentru comerț, Eugen Dijmărescu.

Pentru o scurtă perioadă a lucrat în Canada la Ministerul Justiției, dar a ales să se întoarcă în țară.

Evoluția Dianei Șoșoacă în politică

Diana Şoşoacă a ajuns parlamentar al României pe listele AUR în baza protocolului făcut între Partidul Neamul Românesc şi AUR în data de 20 octombrie 2020.

Ulterior, Diana Iovanovici-Șoșoacă a fost exclusă în februarie 2021 din grupul parlamentar AUR după un moment petrecut în Parlament, în care susținea că vaccinul Pfizer/BioNTech „distruge matricea națională a poporului român”.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: După două ierni călduroase, Europa trebuie să se pregătească pentru temperaturi scăzute. Cum ar putea La Nina să crească prețurile- antena3.ro

Citeste si: „Degeaba luăm suplimente”. Combinația de vitamine recomandată de Mihaela Bilic. Ce nu trebuie să lipsească din dieta de sezon- wowbiz.ro

Sorin Lavric, coleg de grup parlamentar, ar fi cerut ca microfonul să fie tăiat în timp ce vorbea senatoarea, drept urmare Diana Șoșoacă l-a acuzat pe acesta de „misoginism sau politically correct”.

Propunerea excluderii din grupul parlamentar AUR a fost făcută de Claudiu Tîrziu și Sorin Lavric.

Ce meserie are Diana Șoșoacă la bază

Diana Iovanovici-Șoșoacă a devenit cunoscută prin acțiunile în care a militat împotriva măsurilor anti-COVID.

Ea a atras atenția în scandalul pelerinajului de Sf. Andrei, când a fost avocata Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, care a dat în judecată autoritățile pentru a ridica restricțiile.

De asemenea, Șosoacă a atras atenția și printr-un discurs ținut în pandemia COVID la Iași împotriva măsurilor luate de către autorități care impuneau restricții cu prilejul pelerinajului de Sfânta Parascheva.

La alegerile europarlemantare din iunie 2024, Diana Șoșoacă a reușit să obțină suficiente voturi pentru a ajunge în Parlamentul european.

În octombrie 2024, Diana Șoșoacă și-a depus candidatura și pentru Senatul României. Europarlamentara vrea să revină în Parlamentul național.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si