Cum a ajuns Ion Țiriac miliardar. Ion Țiriac se bucură în prezent de foarte multe afaceri profitabile, însă românul nu a avut mereu averea uriașă, pe care o deține acum. Pentru a se asigura că o să facă bani și o să ajungă cât se poate de sus, el a pornit de jos cu mici idei ingenioase de afaceri.

La început, Ion Țiriac vindea ceasuri Pobeda

Ion Țiriac este milionar în euro și a construit, de-a lungul anilor, mai multe de afaceri care îi aduc un profit uriaș. Pe lângă faptul că s-a implicat în domeniul importurilor și comerțului cu mașini, în domeniul bancar și al asigurărilor, deține Otopeni Țiriac Collection unde și-a expus 170 de mașini de epocă din colecția personală, el este și proprietarul turneului de tenis de la Madrid.

Fostul tenisman a dezvăluit cum a făcut primii bani din afaceri, în anii '50. Nu a fost mereu, extrem de bogat, chiar dacă acest lucru pare greu de imaginat. Ion Țiriac a pornit de jos în anii ’50 și s-a chinuit pentru a face fel și fel de afaceri ce puteau să îi aducă bani. Pentru a se asigura că are mâncare de pus pe masă, afaceristul a jonglat cu diferite obiecte pe care le vindea mai scump.

Citeste si: Ilie Năstase a vorbit despre implicarea României în războiul din Ucraina: „Ucraina a zis că nu recunoaște limba română. De ce o ajutăm?”

„M-a ajutat foamea. E greu să vă spun eu, pentru că e greu să vă identificaţi cu anii ’50, cum făceai să obţii un colac sau o bucată de pâine. Trebuia să inventezi tot felul de lucruri.

Primele comerţuri pe care le-am făcut era să iei de la Moscova două ceasuri Pobeda și să le vinzi în ţară cu 2 lei, iar cu 2 lei să cumperi 4 sticle de coniac și să le vinzi la Moscova cu 6 lei şi aşa mai departe.”, declara Ion Ţiriac.

Cum a ajuns Ion Tiriac miliardar. Primii bani i-a facut din comertul cu diferite obiecte

Cum a ajuns Ion Tiriac miliardar. Primii bani i-a facut din comertul cu diferite obiecte

[Sursa foto: Facebook]

Cum a ajuns miliardar fostul tenisman român?

Fostul tenisman, Ion Țiriac, deține o avere impresionantă, de aproape două miliarde de euro, şi a povestit că avea simţul afacerilor încă din copilărie. 

„Să încerci în fiecare zi să fii mai bun decât ieri. Să nu te uiţi împrejur, ci să le faci pe ale tale atât cât poţi. Să fii mulţumit cu tine însuţi când te uiţi în oglindă”,  afirma Ion Ţiriac, în urmă cu câțiva ani.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Citeste si: Simona Halep este gata să se retragă din tenis. Ce a demoralizat-o pe sportivă

În trecut, Țiriac profita de faptul că putea merge în străinătate, pentru a participa la turneele de tenis, şi se întorcea cu diverse obiecte pe care românii obişnuiţi nu avea de unde să le cumpere.

De altfel, susţine actualul magnat, unul dintre motivele pentru care a început să practice sportul alb a fost faptul că putea pleca din ţară. Şi că avea posibilitatea să câştige mult mai mulţi bani decât dacă rămânea la hochei sau la tenis de masă, sporturi în care Ion Ţiriac se descurca bine.

„Prima dată am pus mâna pe rachetă la 15 ani. Peste doi ani jucam deja în Cupa Davis. Am fost un sportiv bun, dar n-am avut niciun talent. Eram un jucator bun de ping-pong şi în echipa olimpică de hochei. Trecerea de la hochei la tenis s-a produs în 1964. Una dintre puţinele mele calităţi este că ştiu când să mă opresc. Aşa că m-am apucat de tenis. De ce? Din motive comerciale. În primul rând puteam circula şi câştiga 15 dolari pe săptămână. Vindeam coniac în Rusia şi mă întorceam cu ceasuri pe care le vindeam de cinci ori mai scump în România”, a povestit omul de afaceri. Faptul că era sportiv l-a ajutat să obţină beneficii la care românii de rând nici nu puteau visa. Iar cel mai mare avantaj era că putea circula liber: „E foarte dificil pentru voi să înţelegeţi ce însemna comunismul acelor zile. 99,99% dintre români nu aveau două lucruri: dreptul de a se informa şi dreptul de a circula. Întotdeauna am spus că eu şi Năstase am fost singurii privilegiaţi în România. Este adevărat, eu şi Năstase respectam regulile, jucam de fiecare dată pentru ţara noastră. Probabil a fost cel mai bun moment din viaţa mea”, a mai declarat Țiriac.

De asemenea, Ion Țiriac a recunoscut că pandemia l-a afectat și pe el.

„Noi, umanitatea, nu am ajuns la apogeu. Această boală a schimbat societatea mondială, pentru că sigur din cei care stau acasă acum 10-5% nu se mai întorc la lucru. În ziua de azi, după părerea mea, sunt zeci şi zeci de mii de companii mici care sunt falite, oamenii nu mai vin la lucru.

Eu, personal, am pierdut foarte mulţi bani. Sportul şi în special turneul de tenis de anul trecut pe care nu l-am jucat, la Madrid, dar trebuie să-l joc în mai, e undeva la 40 milioane euro cost”, a mai spus fostul jucător de tenis.

Citeste si: PSG a câștigat titlul în Ligue 1. Lionel Messi înscris un gol de excepție

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

Țiriac a mai spus unde se pierd mulți bani în zilele noastre, dar și care este marele paradox, în opinia sa, în România.

„Jucătorii de tenis au sindicatele lor, vor mai multe premii. Am ajuns ca în 2022-2023 să avem 20 de milioane premii la un turneu care nu e Grand Slam. Deci acolo pierzi bani.

În rest, ce e un paradox, în România, anul trecut s-au vândut mai multe maşini ca în 2019”, a mai afirmat Țiriac, pentru Impact.ro.

Participant cu naţionala de hochei a României la Jocurile Olimpice de iarnă, din 1964, Ţiriac (79 de ani) a cucerit Roland Garros-ul, la dublu, alături de Ilie Năstase, şi s-a aflat pe locul 8 mondial la simplu, în 1968.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si