În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 8.646 de cazuri pozitive, niciodată atât de multe din februarie, potrivit datelor publicate de Ministerul Sănătăţii, care înregistrează aproximativ 143.000 de teste la o rată de pozitivitate de 6,2%, de asemenea un record, conform Rador.

Citeste si: Țara care a intrat în lockdown total pentru a opri răspândirea tulpinii Delta

Campanie intensă de vaccinare cu doza 3 în Israel

Până în prezent sunt peste un milion de israelieni care s-au vaccinat cu a treia doză, a cărei campanie de imunizare se desfăşoară într-un ritm accelerat.

Potrivit premierului Naftali Bennett, "este în act o cursă între răspândirea variantei Delta şi campania de vaccinare. Trebuie să fim pregătiţi să facem faţă unei situaţii în care există o creştere simultană a internărilor în toate spitalele. Trebuie să câştigăm timp, pentru ca campania de vaccinare să aibă efect", a adăugat Bennett.

Citeste si: Val de infectări cu tulpina Delta în România. În 20% dintre cazuri, pacienții erau vaccinați complet

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Cazurile active de infectare cu coronavirus rămân peste pragul de 50.000, în timp ce numărul bolnavilor grav bolnavi este în ușoară scădere.

Noi restricții în Israel

Pentru a face faţă situaţiei de urgenţă, guvernul israelian a reintrodus noi restricţii: de miercuri, certificatul verde va fi aplicat pentru vârsta de 3 ani şi peste.

În centrele comerciale şi zonele comerciale va fi introdus "Codul Violet", adică prezenţa maximă a unei persoane la fiecare şapte metri pătraţi.

Citeste si: Ce e mai rău abia acum începe! Baba Vanga, previziuni CUTREMURĂTOARE pentru 2021

În paralel, guvernul a aprobat o alocare extraordinară de fonduri pentru spitale pentru a-şi consolida imediat structurile.

Nu doar varianta Delta îi sperie pe medicii din Israel

Lista variantelor de coronavirus este din ce în ce mai lungă, iar unele dintre ele îi îngrijorează pe experții israelieni, conform Haaretz.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Pe lângă Delta, cel puțin alte cinci variante COVID sunt urmărite îndeaproape de oamenii de știință din Israel și din întreaga lume, care spun că sub-tulpina AY3 ar putea schimba în rău situația.

Săptămâna aceasta a fost AY3, o sub-tulpină a variantei delta, care a fost găsită în mai multe cazuri recente în Israel. Luna trecută a fost varianta „delta-plus”. Nu este clar dacă aceste noi tulpini vor avea un efect grav, dacă este cazul, asupra vieții noastre de zi cu zi, dar amenințarea îi îngrijorează pe oamenii de știință, cercetători și analiști din întreaga lume, precum și pe oficialii din domeniul sănătății publice și Organizația Mondială a Sănătății.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si