Close sidebar
Close sidebar

VIDEO. Cum a ajuns un "telefon mobil" într-un film cu Charlie Chaplin din 1928

Internauții nu au găsit o explicație pentru „telefonul mobil” care apare într-un film vechi de la Hollywood. În imaginile ajunse virale pe rețelele sociale deoarece o femeie pare să țină la ureche un telefon mobil, deși scena este filmată în Los Angeles-ul anilor 1920.

Sorin Negru,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

„Dovada” călătoriei în timp a fost găsită într-un film cu Charlie Chaplin, spun extaziați amatorii de teorii conspiraționiste.

Citește și: Atenție mare la mail-urile primite în această perioadă. Atac cibernetic de proporții

Cum a fost posibil ca femeia să fie văzută ținând aparent un telefon mobil la ureche, deși filmul lui Charlie Chaplin este din 1928 – cu mult înainte de apariția telefoniei mobile?  

Femeia face parte din secțiunea de figuranți a filmului alb-negru "Circul". Imaginile au fost filmate în timp ce membrii publicului s-au îndreptat spre premiera filmului mut la Teatrul Chinezesc Manns din Hollywood.

Filmul de promovare prezintă cai pictați ca zebre, cu semne care fac reclamă filmului mut pe fundal, iar în timp ce o femeie cu o haină neagră și o pălărie trece cu pași mari și ține ceva la ureche în timp ce vorbește.

Citeste si: Ea este Liliana, românca ucisă de iubit în Italia. Totul ar fi pornit de la o ceartă- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: O nouă alertă de dronă în România, la Tulcea. MApN: Au fost ridicate de la sol patru avioane de luptă- antena3.ro

Nimeni nu este pe stradă pentru ca ea să vorbească, în afară de un bărbat în costum care merge repede înainte în fotografie.

În mod uluitor, femeia poate fi văzută părând să se oprească la mijlocul propoziției, ca și cum ar aștepta un răspuns de la cineva de la capătul firului, potrivit Daily Star.

Cele mai vechi telefoane mobile nu au fost inventate până în 1973, iar primul dispozitiv de tip walkie-talkie de la Motorola a fost dezvoltat abia în anii 1940 – dar uriașul dispozitiv avea dimensiunea unui braț de bărbat și

a venit la mai bine de 10 ani după lansarea filmului "Circul".

Internauții caută în continuare o explicație pentru fotografia bizară și speră să fie o dovadă a "călătorie în timp".

O explicație rațională: este un aparat auditiv, nu un mobil

Oamenii cred că, în loc să fie o călătoare în timp, această femeie de 50 de ani ținea doar un aparat auditiv la ureche în timp îl striga pe bărbatul care mergea în fața ei.

A fost identificat și posibilul model de proteză auditivă- un aparat auditiv Western Electric Model 34A „Audiphone” Carbon. 

Aparatul auditiv Western Electric 34A cu carbon a fost fabricat de Western Electric Company în 1925. Western Electric a comercializat aceste aparate auditive timpurii sub denumirea comercială „Audiphone”.

Așa arăta "audifonul" produs încă din 1925:

 

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI