Oamenii care au fost prizonieri ai grupării teroriste Hamas fac dezvăluiri șocante, după șapte săptămâni de captivitate. Aceștia au fost ținuți în condiții grele de imaginat.

Foștii ostatici s-au întors în Israel, după săptămâni în care scaunele de plastic le-au servit pe post de paturi, iar mersul la baie era un privilegiu pentru  care aveau nevoie de aprobare.

Peste 50 de ostatici Hamas au fost eliberați din iad

58 de ostatici ai Hamas au fost eliberați în urma armistițiului, în ultimele trei zile. Ei sunt în continuare în spitale și beneficiază de diverse tratamente și îngrijire specializată după ce, mai multe săptămâni la rând, au trăit într-un adevărat iad.

hamas

Cum a arătat viața oamenilor în iadul creat de militanții Hamas?

[Sursa foto: Facebook (foto cu scop ilustrativ)]

Citește și: VIDEO- Armistițiul Israel-Hamas. Cine sunt primii ostatici eliberați de gruparea teroristă Hamas?

Au trecut aproape două luni de la masacrul din 7 octombrie, iar în tot acest timp foarte mulți oameni și-au pierdut viața, atât copii cât și adulți și vârstnici. 

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Din fericire, o mare parte dintre cei eliberați par să fie în stare de sănătate stabilă, în urma terorii provocate de militanții Hamas, potrivit Times of Israel.

Membrii familiei ostaticilor eliberați fac mărturii cutremurătoare: „Toți erau morți”

Membrii familiei ostaticilor eliberați au făcut publice detalii șocante din experiențele trăite de cei apropiați.

Rudele Meravei Raviv au fost eliberate vineri de Hamas. Acestea i-au povestit că mâncau în mare parte doar orez și pâine. Femeia a spus că atât vărul, cât și mătușa ei, au slăbit fiecare aproximativ 7 kilograme în cele 7 săptămâni de captivitate.

În plus, rudele acesteia au dormit pe scaune, într-o încăpere ce semăna cu o recepție.

Obișnuitul mers la baie a devenit un privilegiu pentru cei ce au fost sau încă sunt ostatici ai grupării Hamas, deoarece, povestește femeia, uneori trebuiau să aștepte chiar și ore întregi înainte de a li se permite să meargă la toaletă.

Adva Adar, nepoata lui Yaffa Adar, în vârstă de 85 de ani, a spus că și bunica ei a slăbit și că aceasta și-a numărat zilele cât a fost în captivitate.

„S-a întors și a spus: <Știam că sunt acolo de 50 de zile>”, a mai povestit Adar.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citește și: VIDEO- Gruparea Hamas a eliberat vineri 24 de ostatici. Benjamin Netanyahu: ,,Ne angajăm să îi aducem acasă pe toți cetățenii noștri''

Adar a menționat că atunci când a fost luată de militanții Hamas, bunica știa că membrii familiei ei erau morți. Apoi, a aflat de la știri că au supraviețuit atacului. Cu toate acestea, după ce a putut pleca din teroare, a aflat că teroriștii i-au distrus casa.

„Pentru o femeie de 85 de ani, e casa în care ți-ai crescut copiii, unde ai amintirile tale, albumele foto, hainele tale. Acum nu mai are nimic și, la bătrânețe, trebuie să o ia de la capăt. Mi-a spus că îi este greu”, a adăugat Adar.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si