Un bărbat cu deficiențe de vedere, însoțit în permanență de un labrador pe post de câine-ghid, a câștigat procesul cu o companie de ride-sharing din Capitală.

Povestea bărbatului începe atunci când a fost refuzat de doi șoferi și nu a putut urca cu animalul care îl ajută în permanență și care îi este indispensabil.

A câștigat procesul împotriva companiei de ride-sharing

Prima dată, bărbatul a cerut suma de 500.000 de lei drept daune morale. Instanța a hotărât să îi acorde suma de 10.000 de lei, însă decizia nu este definitivă.

Citește și: VIDEO- Durerile de spate, o problemă tot mai întâlnită în rândul celor care lucrează la birou. Ce trebuie să facem ca să ne corectăm postura

Câine mare... Nu pot să iau câine mare... că îmi face varză mașina. Faceți reclamație unde vreți, eu nu vă iau”, a spus un șofer.

Cum a câștigat un bărbat cu deficiențe de vedere procesul cu o companie de ridesharing din Capitală. Șoferii nu l-au primit cu câinele de sprijin: „Faceți reclamație, eu nu vă iau!”

Cum a câștigat un bărbat cu deficiențe de vedere procesul cu o companie de ridesharing din Capitală. Șoferii nu l-au primit cu câinele de sprijin: „Faceți reclamație, eu nu vă iau!”

[Sursa foto: stirileprotv.ro]

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Totul a avut loc în anul 2022 în București, atunci când Vasile Cristea, un nevăzător din Cluj, a avut nevoie de serviciile de ride-sharing în Capitală. De trei ani el are un câine din rasa labrador care îl însoțește oriunde.

„Efectiv m-a respins într-un mod arogant. Nu este doar un câine, nu este doar un animal care îmi conferă mie ajutor, este un instrument medical. Este ca și cum i-ai spune cuiva care merge cu baston sau cu ochelari, n-ai voie să urci la mine în mașină sau veni în magazin”,

a mai spus bărbatul.

Bărbatul a pornit un proces cu compania de ride-sharing pentru că s-a simțit discriminat. Tribunalul București i-a dat câștig de cauză, iar acum firma trebuie să îi acorde suma de 10.000 de lei drept daune morale.

„Nu s-a respectat legea. Prin cererea de chemare în judecată s-a solicitat 500.000 de lei cu titlu de daune morale, pe care clientul meu l-a suferit ca urmare a faptului că a fost umilit. Decizia de a ataca cu apel îi aparține clientului meu”, a spus Tania Câmpan, avocat, potrivit stirileprotv.ro

Răspunsul companiei de ride-sharing

În legea 448 din 2006 scrie că orice câine-ghid care însoțește persoana cu handicap grav are liber acces și gratuit în toate locurile publice și în mijloacele de transport.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citește și: Un român a făcut scandal la un Tribunal din Spania și a transmis totul în direct. Bărbatul a fost arestat și dus la secția de poliție

„Încurajez pe oricine păţeşte aşa ceva să se adreseze instanţei.

Sper că cu ocazia asta, operatorii de transport, şi nu numai, să fie mai atenţi şi să încerce să se informeze şi să respecte legile”, a spus Florin Rădulescu, președintele Asociației Nevăzătorilor din România.

La solicitarea jurnaliștilor, reprezentanții companiei de ride-sharing au transmis că nu tolerează comportamentele discriminatorii și că toți șoferii sunt de acord să transporte animale de sprijin, avându-se în vedere prevederile legale și regulamentul firmei.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si