Cândva o insulă însorită, paradisul thailandez, Koh Tao a devenit rapid un pol de coșmar al crimelor și al violurilor, după ce doi excursioniști britanici au fost omorâți în bătaie cu bâta până la moarte în urmă cu aproape un deceniu, informează Daily Mail.

Trupurile semi-dezbrăcate ale lui David Miller, 24 de ani, și Hannah Witheridge, 23 de ani, au fost descoperite între orele 5 și 6 dimineața pe plaja Sairee din Koh Tao, pe data de 15 septembrie 2014.

Miller era un inginer civil și absolvent de inginerie structurală stabilit în Jersey, în timp ce Witheridge era studentă la Universitatea din Essex. Ei ar fi fost uciși cu o piesă metalică, în timp ce se întorceau în camera lor de hotel, noaptea târziu.

Insulă Thailanda periculoasă

Imagine reprezentativă pentru Thailanda.

[Sursa foto: iStock]

Doi bărbați, ambii în vârstă de 21 de ani, au fost acuzați de trei infracțiuni- conspirație la crimă, abuz și jaf. Mai mult, premierul a făcut atunci și o remarcă controversată, spunând că fetele care poartă bikini pe insula de vacanță Koh Tao nu sunt în siguranță decât dacă sunt urâte.

Ce fac autoritățile pentru a combate crimele și accidentele teribile de pe insulă?

În ultimii 10 ani, Koh Tao a căpătat o reputație mai sinistră în rândul unor străini, cel puțin 11 turiști occidentali murind sau dispărând acolo în circumstanțe misterioase începând din anul 2014.

Datorită celor întâmplate, insula a căpătat acum reputația de "Insula Morții" sau "Insula Crimelor".

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

De exemplu, în luna decembrie a anului trecut, o nemțoaică în vârstă de 24 de ani ar fi fost abuzată de un ghid turistic pe o plajă pustie și a fost avertizată că "nu este sigur pentru femei să călătorească singure în această țară".

Insulă Thailanda periculoasă

Imagine reprezentativă pentru Thailanda.

[Sursa foto: iStock]

Citește și: Insula italiană invadată de capre le oferă gratis, pe internet. Cum poți să "adopți" un exemplar

Autoritățile locale au explicat în mod constant decesele ca fiind accidente nefericite sau sinucideri, însă multe cazuri par suspecte pentru membrii familiilor celor decedați și dispăruți și sunt adesea investigate necorespunzător, mai informează sursa citată mai sus. Surse spun că acolo ar fi de fapt un refugiu pentru crima organizată și pentru corupție, iar cineva ar acorda prioritate protejării intereselor locale.

Florentina, o tânără de 24 de ani a trăit un coșmar pe insulă

Cel mai recent caz este cel al unei tinere în vârstă de 24 de ani, din Germania. Florentina Retka făcuse o călătorie singură în țara din Asia de Sud-Est, unde a rezervat un tur în jurul insulei tropicale Koh Chang cu ghidul local Kasama Apichaisompon, în vârstă de 55 de ani.

Citește și: Ce se ascunde în "gaura” misterioasă care se vede ca o pată inexplicabilă pe Google Maps

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Acolo, ea ar fi fost abuzată.

"Eram izolată pe o plajă, fără nimeni în jur. El m-a forțat. Cum aș fi putut să mă împotrivesc? Ar fi putut să mă ucidă. Mi-a luat ceva în acea zi, demnitatea mea, respectul meu”, a povestit fata, potrivit sursei de mai sus.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si