Procurorii americani au anunțat, marți, că patru din șase cetățeni străini, toți prezenți ilegal în Statele Unite ale Americii, au fost puși sub acuzare de instanța federală furturi de bani din conturi bancare.

Citește și: Bancomat aruncat în aer, la Arad. Suma impresionantă cu care au fugit hoții

Românii sunt acuzați de implicarea într-o rețea de instalare a unor dispozitive de "skimming" pe bancomate sau la punctele de vânzare cu amănuntul din magazinele în cel puțin șase state americane.

Cum acționa gruparea de români, irlandezi și britanici din SUA

Documentele depuse de Procuratura SUA în instanță susțin că indivizii au plasat dispozitive de skimming pe bancomatele băncilor din Bristol și Westerly (Rhode Island), și la terminalele de casă ale magazinelor cu amănuntul din Johnston, Warwick și Coventry, precum și în Avon, Raynham, Seekonk și Walpole (Massachusetts).

Procurorul din Rhode Island Zachary Cunha spune că suspecții sunt acuzați că au folosit informații despre carduri de credit sau debit culese de la dispozitivele de skimming pentru a crea noi carduri care apoi au fost folosite pentru a retrage numerar în mod fraudulos de la victime. 

Cum a furat o grupare de români din SUA 300.000 de dolari din conturile unor americani.

Cum a furat o grupare de români din SUA 300.000 de dolari din conturile unor americani.

[Sursa foto: Pexels]

Dispozitivele de skimming le permit infractorilor să citească și să capteze informații despre cont și numere PIN atunci când clienții își introduc cardurile de credit sau de debit pentru a finaliza o achiziție pe terminalele la care dispozitivele au fost atașate.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Ce i-ar fi provocat, de fapt, moartea lui Andrei Versace? Medicii legiști au anunțat rezultatele autopsiei- wowbiz.ro

Informațiile obținute de la dispozitivele de skimming sunt apoi folosite pentru a crea carduri contrafăcute și a obține în mod fraudulos numerar din conturile bancare ale victimelor sau pentru a face achiziții la magazine.

"Se presupune că membrii rețelei au retras peste 300.000 de dolari din conturile bancare ale victimelor și au făcut un număr încă necunoscut de achiziții la punctele de vânzare cu amănuntul", se spune într-un comunicat al procuraturii.

Cine sunt românii judecați în SUA

Potrivit procurorilor federali, cei patru suspecți care se vor prezenta în instanță sunt:

- Armando Ion Codreanu, 23 de ani, din Placentia, California, un cetățean irlandez, acuzat de conspirație pentru a comite fraudă cu dispozitive de acces, conspirație pentru a comite fraudă bancară și furt de identitate;

- Isabela Ignat Codreanu, 23 de ani, din Anaheim și Placentia, California, cetățean român, acuzată de conspirație pentru a comite fraudă cu dispozitive de acces;

- Robby Vicson Codreanu, 20 de ani, Placentia, California, cetățean al Marii Britanii, acuzat de conspirație pentru a comite fraudă cu dispozitive de acces;

- Mila Ciuciu, 20 de ani, din Placentia, California, cetățean român acuzat de conspirație pentru a comite fraudă cu dispozitive de acces.

Citeste si: Culiță Sterp, dezvăluiri neașteptate despre relația cu socrii! Cum se înțelege artistul cu părinții Danielei Iliescu: „Îi iubesc foarte mult și îi respect. Nu m-au deranjat cu o vorbă.”- kfetele.ro

Citeste si: Fosta nașă a Liviei Eftimie și a lui Cătălin Bordea rupe tăcerea! Adevărul despre mariajul lor: ”Căutau nod în papură”- radioimpuls.ro

De asemenea, Nicolas Longin Codreanu, 21 de ani, din Placentia, California, un cetățean al României și Irlandei, se confruntă cu acuzații de conspirație pentru a comite fraudă cu dispozitive de acces, conspirație pentru a comite fraudă bancară și furt calificat de identitate.

Oamenii legii au spus despre acesta din urmă că va fi transportat în Rhode Island și va apărea în instanță la o dată ulterioară, conform postului 10WJAR.

De asemenea, a fost emis un mandat de arestare pentru un al șaselea inculpat, Ionut Zamfir, 37 de ani, din Los Angeles, CA, cetățean al României. Zamfir este acuzat de conspirație pentru a comite fraudă cu dispozitive de acces, conspirație pentru a comite fraudă bancară și furt de identitate cu agravare. 

Sursa


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si