Polițiștii suceveni s-au confruntat în cursul zilei de marți, 5 decembrie cu situația unui bărbat care a rămas fără 9.000 de euro după ce a dezvăluit telefonic toate datele sale bancare unui necunoscut care s-a dat drept reprezentant al unei bănci.

Citește și: VIDEO- Au apărut primele imagini cu una dintre victimele sechestrate de indivizii din Capitală/ „Sunt căsătorită așa... forțat”

Marți, 5 decembrie, Poliţia Municipiului Fălticeni a fost sesizată  prin plângere penală, de către un bărbat din Fântâna Mare cu privire la faptul că i-a fost sustrasă suma de 9.000 de euro din contul său bancar, informează presa locală.

Cum a fost lăsat suceveanul fără 9.000 de euro din cont

Bărbatul din Suceava deține un cont bancar în euro la o unitate bancară. Atașat contului bancar are un card de debit pe care îl folosește la plățile uzuale, scrie Obiectiv de Suceava.

În data de 5 decembrie 2023, la ora 14:22, bărbatul a primit un mesaj tip text, în care se preciza faptul că o plată în valoare de 410.22 RON este în curs de procesare către o unitate de pariuri sportive.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Pentru anularea platii bărbatului i-a fost  indicat un număr de telefon care ar fi aparținut aparent unei unități bancare, arată sursa citată.

Greșeala comisă de bărbatul din Suceava

Întrucât nu avea nicio tranzacție realizată la vreo unitate de pariuri sportive, bărbatul a sunat la numărul de telefon la care se făcea referire în mesaj.

I s-a răspuns de către un bărbat care s-a prezentat a fi angajat al băncii unde era deschis contul bancar.

Acesta i-a solicitat persoanei vătămate datele înscrise pe cardul său de debit, respectiv numărul cardului, data de expirare și codul CVV, precum și ultimele 6 cifre ale CNP-ului, cu pretextul că are nevoie de aceste informații pentru a putea bloca tranzacția fictivă către agenția de pariuri sportive.

Citește și: VIDEO- Bărbat jefuit de două femei după ce a vrut să-și cumpere un apartament. L-au îmbătat și i-au furat tot ce au prins

După furnizarea datelor solicitate, din contul bancar al părții vătămate a fost sustrasă suma de 9.000 de euro.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru comiterea  infracțiunilor de  înșelăciune ,   acces ilegal la un sistem informatic  și  efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos.

fraudă telefon suceava

Fraudă pe telefon

[Sursa foto: Pexels.com / Facebook]


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si