Analistul financiar Gabriel Biris a povestit in cadrul unei emisiuni TV cum a reusit seful Fiscului d ela Sofia sa ii faca pe manelisti sa plateasca impozite. 

„Sa va spun cum au facut. Acum cativa ani de zile am avut un seminar organizat intr-un club de fiscalisti din care sunt membru, la Sofia. Invitat a fost seful Fiscului din Bulgaria. Si l-am intrebat: Cum ati facut? Ca stiam ca au rezolvat problema.

Da, foarte simplu. Ne-am pregatit. Am avut niste oameni care i-au sunat pe artisti sau pe agentii lor sa programeze nunti. Am vazut cat sunt de incarcati. Am vazut cat cer. Am trimis niste oameni la nunti. Am vazut cat (li se da – n.r.). Am estimat. Dupa care ne-am dus cu temele facute si-am stat de vorba cu ei. Si le-am spus asa: 'Ma, baieti, avem doua posibilitati. Amandoua se termina cu „platiti”. Deci, nu exista, platiti oricum. Prima posibilitate- nu platiti de bunavoie, trecem prin tribunale, mai faceti si inchisoare, va luam oricum banii pentru evaziune. A doua posibilitate- declarati de bunavoie, mai iesiti si public, va puneti cenusa in cap, spuneti tuturor cat de important este sa se plateasca impozite si taxe, ca din banutii astia se plateste scoala copilasilor si pensia parintilor si va lasam doar sa platiti'.
Si au rezolvat-o
”, a povestit Gabriel Biris la Digi24.

Acesta a adaugat ca acelasi exemplu poate fi urmat si in Romania, insa lipseste vointa. Controalele indirecte ar fi, dupa parerea sa, solutia cea mai simpla.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Acesta a mai adaugat ca legea din Romania este total ineficienta si ca a incercat sa o schimbe anul trecut, cand era secretar de stat la Ministerul de Finante.

„Eu, impreuna cu colegii, ne-am gandit la o solutie. Am propus: hai sa reglementam depunerea declaratiei initiale de patrimoniu de catre toti romanii care au o avere peste un anum nivel. Eu am propus 1 milion de euro, de aici incepe relevanta riscului fiscal, ca nu poti sa pui o mamaita din varful muntelui, care abia traieste de azi pe maine, sa-si declare averea. Odata cu aceasta declaratie sa luam modelul care a mai fost in alte state. Sa isi faca socotelile, poate au uitat ceva. Sa faca socoteli, sa declare, sa plateasca voluntar. Dar dupa momentul asta de depunere a declaratiei, o data in viata, daca te indentifica la control ca nu ai jucat corect, nu mai ai 16, eu am propus 75, pentru ca sanctiunile trebuie sa descurajeze comportamentele incorecte”, a precizat Gabriel Biris.

Cititi mai mult AICI.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si