Bacalaureatul din acest an a fost problematic, în contextul în care mulți elevi au fost prinși în timpul examenului că foloseau camere video tip spion și căști minuscule.

Cu ajutorul acestora, elevii intenționau să ceară ajutor la rezolvarea subiectelor. Inclusiv profesorii ar fi făcut publice cerințele înainte de încheierea probelor.

Elevii s-au adaptat regulilor, au venit cu camere ascunse

Telefoanele mobile sunt interzise la Bacalaureat conform regulamentului, însă tinerii sunt ingenioși.

Aceștia au intrat în examen cu camere ascunse

Un elev ar fi reușit să transmită subiectele pe rețelele sociale. Acesta s-ar fi așezat în bancă și a așteptat să primească subiect de BAC. Atunci când foaia a ajuns în fața lui, el a folosit un fel de dispozitiv ce seamănă cu un nasture, urmând să dea rec. Apoi, fotografiile au ajuns pe internet, scrie observator.ro

Citește și: O elevă, din Capitală, a fost obligată să intre desculță la examenul de Bacalaureat

„Multe dintre aceste fotografii au fost realizate cu camere microscopice de tip nasture, e vorba despre căști, tot așa microscopice și sunt foarte greu de depistat cu ajutorul comisiei. În aceste cazuri, avem nevoie tot de tehnologie”, a afirmat Ligia Deca, ministrul Educației.

O elevă, din Capitală, a fost obligată să intre desculță la examenul de Bacalaureat

O elevă, absolventă a Colegiului „Gheorghe Şincai" din Bucureşti, a fost obligată să intre la examenul de Bacalaureat desculţă. Adolescenta purta în picioare o pereche de adidași care, pe etichetă, aveau un înscris în limba engleză.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

„Defining the grey area between black and white as the color Off-White”  (Definim zona gri dintre negru și alb drept culoarea Off-White).

După o analiză amănunțită, încălțările fetei nu reprezentau niciun impediment pentru ca examenul să se desfășoare în condiții normale. Profesorii au considerat însă că fata trebuie să intre desculță pentru a susține proba la Limba și Literatura Română.

Tot la Colegiului „Gheorghe Şincai" din Bucureşti au fost anulate zeci de lucrări la Bacalaureat, din cauza unui cuvânt. Elevii povestesc că profesorii le-au anulat testele după aproximativ o oră și jumătate, timp în care ei deja rezolvaseră majoritatea cerințelor.

Citește și: VIDEO- Ministrul Educației, despre rezultatele la Evaluare Națională. A crescut procentul candidaților cu medii sub 5

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

„Pe la o oră și jumătate, directorul comisiei a intrat în sălile de evaluare, și la mine în sală, au fost mai multe colege de-ale mele. Când a trecut printre bănci – anulat, anulat, anulat fără nicio explicație.

În urma insistențelor li s-a spus că acestea au început rezolvarea de pe prima pagină a foii de rezolvare și asta nu era conform instructajului. Chestia asta nu ni s-a spus la începutul Bac-ului, că cică așa ar fi fost pe modelul de examen", a spus un elev, scrie antena3.ro.

Două cadre didactice au declarat că elevii ar fi scris un cuvânt puțin mai jos decât ar fi trebuit.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si