Pentru Julie Helms, a început cu doar câțiva pacienți internați în unitatea ei de terapie intensivă de la Spitalul Universitar Strasbourg din nord-estul Franței, la începutul lunii martie 2020. În câteva zile, fiecare pacient din secția ATI a avut Covid-19- și nu doar dificultățile respiratorii ale pacienților au alarmat-o.

Citeste si: Un puternic seism a avut loc azi

„Au fost extrem de agitați și mulți au avut probleme neurologice- în principal confuzie și delir”, spune ea.

„Suntem obișnuiți să avem unii pacienți din secția ATI care necesită sedare, dar acest lucru a fost complet anormal. A fost foarte înfricoșător, mai ales că mulți dintre oamenii pe care i-am tratat erau foarte tineri- între 30 și 40 de ani, chiar și în vârstă de 18 ani. ”

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Camera Deputaţilor votează moţiunea PSD împotriva ministrului Sănătăţii

Citeste si: Adrian Albu, fratele Elsei, ucisă la Colectiv, vrea să fie primar! Tânărul candidează la fotoliul de edil al sectorului 2

„Încă nu știm dacă encefalopatia este accentuată de Covid-19 spre deosebire de alte virusuri”, spune neurologul Elissa Fory de la Henry Ford Foundation din Detroit, Michigan.

„Pe măsură ce numărul de cazuri crește, veți începe să vedeți nu numai simptomele comune, ci și simptomele neobișnuite- și le vedem toate dintr-o dată, ceea ce nu a întâlnit niciunul dintre noi în viața noastră”.

Se pare că aproximativ 50% dintre pacienții diagnosticați cu Sars-CoV-2- virusul responsabil de cauza boali Covid-19- au avut probleme neurologice.


Helms și colegii ei au publicat un mic studiu în New England Journal of Medicine, care documenta simptomele neurologice ale pacienților cu Covid-19, de la dificultăți cognitive până la confuzie. Toate sunt semne ale „encefalopatiei” (termenul general pentru afecțiuni ale creierului)- o tendință pe care cercetătorii din Wuhan au observat-o la pacienții cu coronavirus încă din februarie.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si