Depresia, boala secolului, este din ce în ce mai frecventă în rândul oamenilor. La nivel global, peste 264 milioane de oameni de toate vârstele suferă de depresie. Tulburarea afectează anual unul din 15 adulți.

Stephan Pelger a fost găsit fără suflare joi, 8 iunie 2023. Acesta avea 44 de ani și se lupta de foarte mult timp cu depresia. Acesta a trecut prin multe evenimente, care l-au împins către depresie, ulterior către un gest care i-a adus sfârșitul.

Să susținem o persoană care suferă de depresie este un factor important în recuperarea sa. Prezența unui om apropiat, dispus să susțină persoana aflată în suferință, are un rol vital, dar nu unul ușor. Succesul și bucuria atunci când este depășită această perioadă va fi mare.

Citește și: Designerul Stephan Pelger și-a presimțit moartea. De ce se temea de anul 2023

De multe ori, să susținem o persoană care trece printr-un episod depresiv reprezintă uneori o sarcină dificilă. Este nevoie de foarte multă răbdare și perseverență. Este important să existe înțelegere în ceea ce privește termenul de ,,depresie''. De asemenea, trebuie să fie înțeles rolul vostru în procesul de recuperare și unde se trasează limita între voință și putință. 

Trebuie să se accepte, de asemenea, ce poate fi schimbat și ce nu, atât de voi, dar și persoana care se află în depresie.

Mai jos vă oferim câteva recomandări care să vă direcționeze în relația cu o persoană care se află în depresie. Este important de știut faptul că o înțelegere bună a simptomelor frecvente ale depresiei și a modului în care puteți face față vor fi extrem de benefice. Mai mult decât atât, veți descoperi că multe dintre obstacolele care împiedcă persoana deprimată să accepte susținerea oferită, pot fi depășite.

Cum ajutăm o persoană aflată în depresie?

Cum ajutăm o persoană aflată în depresie? La ce numere de telefon poți cere ajutor dacă suferi de depresie

Cum ajutăm o persoană aflată în depresie? La ce numere de telefon poți cere ajutor dacă suferi de depresie

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Una dintre recomandările generale sunt o atitudine caldă, empatică, tratând persoana deprimată cu multă răbdare, înțelegere și responsabilitate. Este bine să acceptați realitatea care atestă vulnerabilitatea și să vedeți ce puteți face pentru a ameliora situația respectivă.

Este nevoie de o atenție susținută față de persoana aflată în suferință. Poate fi arătată printr-un mod autentic, să îi arătați că sunteți alături de ea, că vă pasă, vă interesează să fie bine.

Este important să nu uitați de activitățile care vă fac plăcere amândurora și care vă invită la momente de relaxare împreună. Puteți opta pentru un film, o plimbare, o ieșire în oraș sau cu prietenii.

În această situație, este indicat să nu criticăm și să nu judecăm la situația vulnerabilă în care se regăsește persoana dragă. O tulburare psihică nu este de râs sau de criticat.

Așa cum un cardiac nu poate fi învinovățit de un infarct, nici o persoană afectată de depresie nu trebuie să fie criticată.

O critică poate face rău unei persoane afectate de depresie. Este important să existe o atitudine empatică, suportivă și înțelegătoare.

Starea de depresie este o stare negativă greu de suportat în sine. Totul poate fi resimțit ca fiind copleșitor. Ca urmare, nu aduceți în prezent evenimente traumatizante sau generatoare de stres din trecut. Aceste lucruri ar afecta și mai mult o persoană.

Nu uitați că trebuie să aveți grijă și mai mult de dumneavoastră în primul rând. Trebuie să fiți atenți la voi, pentru a putea fi de ajutor unei persoane dragi. Aceasta include o alimentație potrivită, odihnă și resurse pe plan prihoemoțional care să vă ofere susținerea de care aveți nevoie.

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

Este foarte important să nu încercați să forțați o persoană să iasă din depresie, inducându-i ce credeți că ar trebui să facă pentru a scăpa de depresie. Este de preferat să încercați să o încurajați să vorbească mai degrabă cu persoane care au o pregătire de specialitate și înțeleg dinamica psihicului.

La ce numere de telefon poți cere ajutor dacă suferi de depresie

Cum ajutăm o persoană aflată în depresie? La ce numere de telefon poți cere ajutor dacă suferi de depresie

Cum ajutăm o persoană aflată în depresie? La ce numere de telefon poți cere ajutor dacă suferi de depresie

TEL VERDE antidepresie 0800 0800 20 – disponibil 24/7

TelVerde 0800.0800.20, disponibil non-stop si cu acoperire in toata tara, poate fi apelat de persoane care au atacuri de panica, anxietate ori depresie. Peste 50 de absolvenți și studenți ai facultăților de psihologie au fost invatați să asigure suport primar în situații de criză emoțională prin intermediul acestei linii telefonice gratuite.

Citește și: Cine a fost marea dragoste a lui Stephan Pelger? A murit într-un teribil accident de mașină!

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si