Zvonistica și deprofesionalizarea instituțiilor publice sunt principalele cauze al pierderii încrederii cetățenilor în statul român. Acesta a fost una dintre concluziile invitaților la emisiunea moderată de Christian Sabbagh. 

UPDATE. Principalele declarații ale lui Mircea Diaconu:

Din zvonistică, se ajunge într-un punct unde totul o ia razna. E o formă de anarhie. Se

ajunge la ideea că nu ne mai ajută nimeni, că trebuie să ne face singuri dreptate.

În lipsa unor comunicate oficiale, corecte, apare zvonistica.

S-au deprofesionalizat aproape toate profesiile din România. Avem de-a face cu amatorism.

Alexandra a sunat la 112 și trec atât de multe ora până când apare cineva să o salveze. Asta e monstruos. Altfel, indivizi ca Dincă apar în toate societățile.

Principalele declarații ale lui Cristian Pârvulescu:

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Violența împotriva femeilor este tolerată în societate și asta este o problemă. O altă problemă este că, în lipsa unei comunicări oficiale, apar zvonurile. Oamenii au nevoie de ceva simplu, care se transmite repede, din gură în gură. Și zvonul are această calitate.

Pe de altă parte intervine mass-media, care face audiență folosind zvonurile.

În 2000 am mai asistat la pierderea încrederii în autorități.

E anul în care Corneliu Vadim Tudor ajungea în turul al doilea tur al prezidențialelor.

Și acum, riscul de derapaj este mare. 

În Statele Unite, de exemplu, se comunică mai eficient în situații de criză și tot apar zvonuri. Din lipsă de profesionalism, dai argumente celor care susțin teorii ale conspirației.

INML este anchetat pentru că persoană cere acest lucru, i se pune în discuție autoritatea.

Și Poliția trebuie reprofesionalizată și este nevoie și de dumneavoastră, de mass-media. 

 

Cel puțin în cazul răpirii adolescentelor Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu, ancheta pare să fi intrat în impas.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Medicii legiști nu au venit cu lămuriri concrete în cazul rămășițelor din pădure, iar martorii, care erau așteptați să ofere informații prețioase despre suspectul Gheorghe Dincă, sunt prea beți că să înțeleagă întrebările procurorilor.

Nici afaceriștii din Caracal, care vorbeau la televizor despre legături cu interlopi și adevărate rețele de traficanți de carne vie, nu-și mai amintesc nimic când ajung în fața procurorilor.

Gheorghe Dincă a mărturisit că le-a omorât pe Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu

Gheorghe Dincă, în vârstă de 66 de ani, este un presupus criminal în serie român. Bărbatul din Caracal a ajuns în atenția publicului la sfârșitul lunii iulie 2019, după ce Alexandra Măceșanu, o fată de 15 ani, a sunat la serviciul de urgență 112 spunând că a fost răpită și violată de Dincă, după ce a fost luată la ocazie de acesta.

Citeste si: Soția criminalului din Caracal chemată din nou la audieri. Este acuzată de complicitate

În timpul anchetei a ieșit la iveală faptul că este suspectat de comiterea unei alte răpiri, iar autoritățile române cercetează alte posibile crime. Dincă ducea o viață în aparență retrasă, trăind separat de propria familie și practicând mecanica auto, taximetria neautorizată, precum și diverse munci necalificate ziliere. S-a descoperit prin urma testelor ADN că rămășițele arse de Gheorghe Dincă sunt ale Alexandrei. În următoarele zile se cercetează moartea Luizei, fata în vârstă de 18 ani.

Gheorghe Dincă este suspectat că ar face parte dintr-o bandă de proxeneți și traficanți de persoane, el aparent ocupându-se cu nelegiurile acestea de mai multă vreme.

Citeste si: VIDEO| Gheorghe Dincă avea mașină-capcană


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si