Amenințarea unui război nuclear catastrofal a crescut considerabil, în contextul invaziei rusești în Ucraina. La sfârșitul anului 2022, potrivit CNN, administrația Biden a fost îngrijorată cu privire la faptul că Rusia ar putea utiliza o armă nucleară tactică în Ucraina.

Americanii s-au pregătit în mod riguros pentru un scenariu de acest fel, potrivit Digi24.ro.

Citește și: Câte arme nucleare are Rusia și cine le controlează? Vladimir Putin a făcut noi avertismente

Vladimir Putin

Vladimir Putin

[Sursa foto: x]

NATO și UA s-au pregătit pentru un scenariu de acest fel încă din timpul Războiului Rece

De asemenea, o confruntare între aceste două puteri în care s-ar folosi armele nucleare, ar putea duce la decesul a cel puțin 85 de milioane de oameni, în doar primele 45 de minute de la lansarea bombelor, dar și la efecte catastrofale pentru planetă!

Mai mult decât atât, NATO și UA s-au pregătit pentru un scenariu de acest fel încă din timpul Războiului Rece, potrivit ofițerului în retragere al armatei americane, generalul Ben Hodges.

Cursul ipotetic al unui război nuclear ar putea începe cu rușii, lansând racheta nucleară din avion de lângă Kaliningrad, către o locație de la granița Germaniei și a Poloniei.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Ca răspuns, NATO trimite un avion cu focos nuclear la Kaliningrad. În ciuda faptului că un conflict în care bombele nucleare ar exploda pentru prima dată pe continentul european, ar avea consecințe pe termen scurt asupra mediului. Nu s-ar duce la nicio schimbare globală.

Numărul de victime poate fi de zeci de milioane de oameni

În contextul în care scenariile merg mai departe, în primele trei ore, pierderile directe ale ambelor părți ar ajunge la 2,6 milioane de oameni.

Numărul de victime poate fi de zeci de milioane de oameni.

De asemenea, potrivit cercetătorilor de la Universitatea Princeton, scenariul cel mai negru este acela în care războiul nuclear duce la utilizarea masivă a bombelor atomice. O confruntare de acest fel s-ar solda cu 85 de milioane de victime, în primele 45 de minute.

În acest context, nordul Americii, Europa, Rusia ar fi acoperite integral de urmele exploziilor atomice.

Efectele războiului nuclear ar fi devastatoare, cu explozii, radiații, dar și incendii. Ar fi provocate condiții de suprafață întunecată, rece, producându-se o iarnă nucleară.

Cum ar arăta răspunsul SUA la un atac nuclear rusesc?

Statele Unite dețin 3.750 focoase nucleare, iar Putin controlează circa 5.580 focoase. De asemenea, SUA mai dețin 2.000 de focoase nucleare retrase, care urmează să fie dezasamblate.

În contextul unui atac nuclear rusesc, SUA au mai multe planuri de a acționa. Șeful statului Major al Forțelor Aeriene americane explica, în urmă cu câțiva ani, cum ar reacționa SUA. În prima etapă imediată a unui atac nuclear rus împotriva Americii, SUA, aliații NATO, ar lansa un contraatac total. 

Citește și: Alegerile prezidențiale din Rusia 2024: Vladimir Putin ”se îndreaptă” spre al cincilea mandat de președinte. Cine sunt contracandidații săi?

Vladimir Putin

Vladimir Putin

[Sursa foto: Kremlin.ru]

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Acesta ar fi masiv și ar implica trupe ale forțelor speciale, avioane de vânătoare, sincronizări de comandă-control, dar și atacuri cibernetice.

De asemenea, acesta ar fi completat de submarinele nucleare. Potrivit oficialului american, toate aceste măsuri ar trebui desfășurate simultan, în cazul în care SUA ar fi atacată nuclear. Rachetele balistice inamice s-ar putea intercepta de către SUA din aer.

În primele 45 de minute, circa 45 de milioane de ruși ar fi uciși

În acest context, în primele 45 de minute, circa 45 de milioane de rusi ar fi uciși. De asemenea, alte 56 de milioane ar muri în zilele și săptămânile următoare din cauza incendiilor, dar și a radiațiilor.

O utilizare la scară largă a armelor nucleare pe care puterile mari le dețin ar fi echivalentă cu distrugerea planetei.

„Orice încercare cuprinzătoare de a înțelege consecințele pe scară largă ale unor astfel de scenarii de foamete ar trebui să includă impactul asupra structurilor sociale, probabilul colaps al societății, distrugerea infrastructurii, mișcările migratorii în masă și impactul psihologic”, scriu aceștia.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si