VIDEO - Cum ar fi murit Maria, femeia însărcinată în 4 luni, după 24 de ore de la internarea în maternitate? Reacția spitalului unde aceasta și-a găsit sfârșitul
Maria, o femeie însărcinată în patru luni, a mers la spital acuzând mai multe stări de rău. La 24 de ore la de la internarea în maternitate, aceasta și pruncul nenăscut au murit. Ce ar fi transmis conducerea spitalului despre tragedie?
Author: Elena Tasca miercuri 03 aprilie 2024 , 08:55
La vârsta de 38 de ani, Maria și pruncul pe care îl purta în pântece au murit. Tragedia s-a petrecut la 24 de ore după ce femeia însărcinată a fost internată, acuzând mai multe dureri.
Cum s-ar fi petrecut tragedia? Reacția conducerii spitalului: "Fiecare viață este prețioasă și pierderea unei ființe dragi este o durere inimaginabilă".
Tragedia de la maternitatea din Bacău. Reacția spitalului
În urmă cu o zi, Maria s-a stins pe patul spitalului. Femeia în vârstă de 38 de ani, însărcinată în patru luni, a fost internată la maternitatea din Bacău pentru că acuza dureri.
După 24 de ore de la internare și o operație de 12 ore, atât Maria, cât și pruncul nenăscut, au murit.
Partenerul Mariei face declarații cutremurătoare despre moartea acesteia.
Acesta spune că trei doctori i-ar fi pus câte un diagnostic diferit Mariei, care, din păcate, s-a stins din viață după ce a suferit două stopuri cardiorespiratorii, după ce a ieșit din operație.
Mi-a comunicat Maria că din trei medici, ea spunea că are o problemă, o doare abdomenul și trei medici au spus că are o cădere psihică. Din păcate, Maria a murit. Cel puțin medicul care a fost de gardă la secția chirurgie ATI, care a fost medic de gardă în noaptea aia, mi-a dat niște explicații, care, în momentul ăla, mai tare m-au băgat în
ceață, nu era nimic concret, foloseau doar termeni medicali. Chiar nu puteam să stau să caut pe Google fiecare cuvânt. Doctorul care a operat-o de parascopie, care a luat decizia să o opereze, acuza inclusiv că ar fi fost ceva patologic și că biologia nu o putem controla noi”, a declarat îndurerat partenerul femeii pentru Digi24.
Conducerea spitalului ar fi publicat un comunicat de presă în care relatează detalii despre starea pacientei de la momentul internării, până la deces.
Potrivit bacau.net, Spitalul Județean Bacău a relatat cum s-ar fi petrecut, de fapt, tragedia.
" În lumina evenimentelor recente, vă comunicăm cu responsabilitate și transparență, detaliile esențiale ale cazului medical din 15-16.03.2024. Pacienta în vârstă de 38 de ani cu sarcină de 16 săptămâni s-a prezentat pe data de 15 martie 2024, în jurul orei 6:30, la serviciul de Urgențe în Maternitatea Spitalului Județean de Urgență Bacău.
Pacienta s-a prezentat pentru următoarele motive: febră, mialgii, cefalee, iar cu o zi înainte a prezentat dureri abdominale și vărsături
...
La prezentarea în Maternitate, pacienta a fost examinată clinic și ecografic de către medicul de gardă și s-a stabilit “sarcină săptămâna 16 oprită în evoluție”.
Pacienta a rămas internată pentru supraveghere și intervenție adecvată.Pacienta a prezentat dureri accentuate în etajul superior abdominal.
S-a constituit echipa medicală formată din doi medici ginecologi și un medic ATI. Au examinat din nou pacienta și s-a considerat necesar examen de chirurgie generală. A fost accesat telefonic medicul de gardă de la Chirurgie Generală care a recomandat un set de analize și investigații imagistice, respectiv o radiografie toracică și s-a exclus cauza pulmonară a sindromului febril, precum și o ecografie abdominală prin care s-a evidențiat o cantitate nu prea mare de lichid pericolecistic (în jurul colecistului).
...
În timpul laparoscopiei, s-a întâmplat avortul spontan al fătului oprit în evoluție și nu a mai fost necesară intervenția chirurgicală în sfera ginecologică. Pacienta a rămas internată pe ATI din Blocul Medico-Chirurgical. Evoluția în dinamică a parametrilor biologici anunța o stare de agravare a pacientei. Pacientei i-a scăzut mult PH-ul organismului, iar analizele privind lactatul şi bicarbonatul erau în afara limitelor normale.
Scorul ATI indicând o stare de agravare fulminantă, s-a administrat medicația și perfuzia de reechilibrare hidroelectrolitică adecvată. În jurul orei 2, s-a instalat un stop cardio-respirator care a răspuns la manevrele de resuscitare cardio-respiratorie. S-a continuat medicația și susținerea funcțiilor vitale. În jurul orei 6:30-7 dimineața, s-a instalat cel de-al doilea stop cardio-respirator care nu a mai răspuns la manevrele de resuscitare. În ciuda tuturor eforturilor depuse de echipa medicală, s-a declarat decesul pacientei.
Î n prezent este o anchetă penală desfăşurată de Poliţia Bacău. Medicina Legală a efectuat necropsia şi a emis un certificat constatator al decesului. S-au recoltat probe care au fost trimise la Institutul de Medicină Legală din Iaşi. A fost o evoluţie fulminantă spre gravitate din primele rezultate ale anchetei, nu cauza ginecologică a determinat această evoluţie. Diagnosticul medicului legist a fost şoc toxico-septic, coagulare intravasculară diseminată şi sarcină oprită din evoluţie.
Fiecare viață este prețioasă și pierderea unei ființe dragi este o durere inimaginabilă. Ne exprimăm sincerele regrete și compasiunea față de familia îndurerată și cei dragi ai pacientei", s-ar arăta în comunicatul transmis de Spitalul Județean Bacău, potrivit bacau.net.