În data de 28 septembrie, Brigitte Bardot împlinește 87 de ani, Și chiar dacă în ziua de azi abia mai poate merge, cu ajutorul unui baston, aceasta a fost una dintre cele mai frumoase femei din lume și o actriță foarte iubită.

Brigitte Bardot, unul dintre sex-simbolurile industriei cinematografice

Însă, drumul acesteia spre succes a fost presărat cu multe obstacole şi dezamăgiri, conform biografiei „Brigitte Bardot:The Life, The Legend, The Movies, scrisă de Ginette Vincendeau.

Brigitte Bardot s-a născut pe 28 septembrie 1934, într-o familie bogată din Paris, micuţa Bri, cum o strigau părinţii, a crescut în elegantul arondisment 16, în apropierea Turnului Eiffel. Şi-a petrecut vacanţele în Alpi, iarna, şi la Saint Tropez, vara.

Cum arată acum Brigitte Bardot. A fost unul dintre sex-simbolurile industriei cinematografice

Cum arată acum Brigitte Bardot. A fost unul dintre sex-simbolurile industriei cinematografice

Citeste si: Doliu în lumea filmului. A murit un celebru actor din serialul "Sex and the City"

Brigitte Bardot a făcut balet, iar mai apoi a lucrat ca mode l (avea înălţimea ideală pentru acea perioadă, 1,70 metri, şi, spre deosebire de rivalele sale Marilyn Monroe şi Elizabeth Taylor, nu a avut niciodată probleme de greutate), iar la 15 ani a apărut pe coperta revistei „Elle. Dup un an, îl cunoştea pe asistentul de regie (mai târziu regizorul) Roger Vadim, de care s-a îndrăgostit nebuneşte, potrivit historia.ro.

Acestia s-au iubit mai întâi în secret, apoi nu şi-au mai ascuns relaţia, în ciuda faptului că părinţii tinerei s-au opus tot timpul şi chiar au ameninţat-o că o trimit în Anglia. Au renunţat abia când Bri a încercat pentru prima oară (dar nu şi ultima) să se sinucidă. Însă, părinții acesteia nu i-au permis să se căsătorească cu Vadim până ce nu a împlinit 18 ani.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Totodată, după ce a jucat în filmul „Et Dieu… créa la Femme/Şi Dumnezeu… a creat femeia (1956), regizat fiind chiar de soțul ei, Brigitte s-a îndrăgostit nebunește de Jean-Louis Trintignant. Însă, în 1967, Vadim și Bordot au divorțat. Și Trintignant s-a despărțit de soția lui pentru a putea fi împreună cu actrița franceză, însă nici această relație nu a durat mult. Brigitte l-a părăsit pentru un alt bărbat căsătorit, cânterețul Gilbert Bécaud.

Cum arată acum Brigitte Bardot. A fost unul dintre sex-simbolurile industriei cinematografice

Cum arată acum Brigitte Bardot. A fost unul dintre sex-simbolurile industriei cinematografice

Citeste si: Filmul românesc „Imaculat”, premiat în cadrul Festivalului de Film de la Veneţia

Brigitte Bardot: „Le-am dat tinereţea şi frumuseţea mea bărbaţilor”

Brigitte Bardot, aventuri nenumărate. Acestea au devenit un fel de tipar în viaţa divei franceze. Brigitte însăşi a recunoscut că a avut peste 100 de relaţii, chiar şi cu femei.

De asemenea, relaţia cu Jacque Charrier, partenerul ei din filmul „Babette pleacă la război, a fost însă oficializată. Acesta a devenit al doilea soţ al actriţei şi tatăl singurului ei copil: Nicolas, pe care nu și l-a dorit niciodată.

Însă, la doar 26 de ani, în 1960, Brigitte Bardot a avut a doua tentativă de a-și lua viața, chiar de ziua ei. A încercat să-și taie venele și a luat somnifere, dar nimeni nu a înțeles motivul.

Doi ani mai târziu, actrița avea să se despartă de Charrier, copilul rămânând în custodia tatălui.

Peste ani, actrița Brigitte Bardot mărturisea: „Nu am fost făcută să fiu mamă. Nu eram îndeajuns de matură pentru a avea grijă de un copil. Eu însămi am nevoie de cineva care să aibă grijă de mine”.

Cum arată acum Brigitte Bardot. A fost unul dintre sex-simbolurile industriei cinematografice

Cum arată acum Brigitte Bardot. A fost unul dintre sex-simbolurile industriei cinematografice

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citeste si: Faimosul actor Michael K. Williams a fost găsit fără viaţă în apartamentul său din New York

„Le-am dat tinereţea şi frumuseţea mea bărbaţilor. Acum le dau înţelepciunea şi experienţa mea animalelor”, Brigittte Bardot.

Înainte de cea de-a treia căsătorie, cu milionarul german Gunter Sachs, a avut relaţii pasagere cu Mike Sarne, Warren Beatty, Serge Gainsbourg şi Nino Ferrer. Bardot şi Sachs s-au căsătorit la Las Vegas, iar playboy-ul german a cucerit-o după ce i-a „îmbrăcat casa din Saint Tropez cu trandafiri aruncaţi dintr-un elicopter. Cel de-al patrulea soţ a fost Bernard dOrmale, cu care s-a căsătorit în 1992. 

Astfel, în 1973, Brigitte Bardot s-a retras din lumea cinematografiei, iar din anii 80 şi-a dedicat viaţa protejării animalelor. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si