Acum, pe santierul catedralei se munceste de zor, peste 800 de muncitori lucreaza in trei schimburi. Conform reprezentantilor Bisericii, cladirea este finalizata in proportie de peste 70%, dar mai este nevoie de bani, circa 20 de milioane.

Catedrala va avea 120 de metri inaltime si o suprafata de peste 7000 de metri patrati numai la nivelul 0, unde vor incapea peste 5000 de credinciosi, iar altarul va masura peste 350 mp. 

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Catedrala va avea si 6 clopote. Cel mai mare a fost finalizat intr-o fabrica din Austria. Cantareste 25 de tone, iar pe el apare chipul Patriarhului. 

“Inchiderea corpului principal al Catedralei este o lucrare ampla care ar trebui sa fie finalizata spre finalul acestui an”, sustine ing. Vasile Cracaoanu, consilier patriarhal. 

Pe site-ul creat de Patriarhie special pentru Catedrala Neamului apar si mai multe poze din aceasta luna, cu stadiu lucrarilor. 
 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si