Close sidebar
Close sidebar

Cum arată casa de protocol în care a locuit Traian Băsescu. A fost eliberată, dupa ce fostul Preșdinte al României a fost declarat colaborator al Securității

Casa de protocol Traian Băsescu. Fostul Președinte, Traian Băsescu, a părăsit vila de stat după ce Regia Autonomă Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat i-a cerut să elibereze vila de protocol în care locuiește. Iată cum arată casa!

Madalina Grigore,

Cum arată vila de protocol în care a locuit Traian Băsescu?

[Sursa foto: Facebook]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Casa de protocol Traian Băsescu. Traian Băsescu și familia sa au avut la dispoziție 60 de zile  pentru a se muta din vila de protocol  de care beneficia gratuit, în calitate de fost șef de stat, au transmis luni oficialii RA-APPS (Regia Autonomă Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat). 

Cum arată casa de protocol din Primăverii în care a locuit Traian Băsescu

În cartierul Primăverii, pe strada Nikolai Gogol numărul 2 este situată vila Protocolului de Stat unde, din 15 iunie 2015 și până în Săptămâna Mare, fostul Președinte Traian Băsescu a locuit alături de familia sa. 

Acesta a fost nevoit să elibereze vila de protocol în urma sentinței definitive dată pe data de 23 martie 2022, dată de Înalta Curte de Casație și Justiție care a hotărât că Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea.

Vila de protocol în care a locuit Traian Băsescu.

[Sursa foto: Adevărul/ROBERTO SĂLCEANU]

Este cel de-al doilea ocupant succesiv al imobilului după Revoluție care pleacă din vila de protocol. Înaintea lui Traian Băsescu, fosta soție a lui Petre Roman, Mioara Roman a fost evacuată de administratorul imobilului Regia Autonomă Administrația Patrimoniului și Protocolului de Stat.

  

Citeste si: VIDEO- Ioana Băsescu este așteptată în instanță pentru procesul privind finațarea campaniei prezidențiale a lui Traian Băsescu. Elena Udrea nu va fi prezentă la proces

Mai mult, în urma sentinței definitive referitoare la colaborarea sa cu Securitatea, Băsescu a pierdut și celelalte drepturi de care beneficia în calitate de fost Președinte. Serviciul de Protecție și Pază (SPP) i-a retras paza, protecția și autoturismul asigurate de instituție, iar RAAPPS i-a comunicat că trebuie să părăsească în termen de 60 de zile vila de protocol în care locuiește.

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

Vila de protocol în care a locuit Traian Băsescu.

Unde va locui Traian Băsescu după ce a pierdut dreptul de a sta in vila din Primăverii

Până în acest moment, nu se știe cu exactitate unde anume s-a mutat fostul președinte. Ultima dată, acesta a fost surprins într-un cartier rezidențial din Pipera, unde ar fi mers să vizioneze un apartament în valoare de 200.000 de euro.

Cele două fiice ale fostului președinte, Ioana și Elena Băsescu, i-au ajutat pe cei doi soți să strângă și să mute lucrurile. Potrivit unor surse din cadrul RAAPPS, bunurile familiei Băsescu ar fi fost mutate într-o vilă ce aparține familiei, din Sectorul 2 al Capitalei.

Citeste si: Traian Băsescu a reacționt după ce Udrea a fost arestată: „Nu am spus niciodată despre...”

Administrația Prezidențială i-a retras lui Traian Băsescu indemnizația lunară (de 75% din cea pe care o primește Președintele în funcție).

Totodată, a fost întrerupt contractul de muncă al consilierului lui Băsescu care era plătit de Administrația Prezidențială.

Aceste hotărâri vin în urma sentinței definitive din data de 23 martie 2022 a Înaltei Curți de Casație și Justiție, care a decis că Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea.

Citeste si: Statul român oferă suma de 700 de lei pentru femei! Care sunt criteriile necesare?- kfetele.ro

Citeste si: Adevărul dureros al morții artistului Liam Payne. Ce au descoperit autoritățile- radioimpuls.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

În data de 28 martie 2022, GIP a solicitat Administrației Prezidențiale informații referitoare la demersurile făcute de instituție pentru ca Traian Băsescu să nu mai beneficieze de drepturile stabilite de lege pentru foștii șefi de stat.

Potrivit articolului 2 al Legii nr. 406/2001 privind acordarea unor drepturi persoanelor care au avut calitatea de şef al statului român, persoanele care au avut calitatea de şef al statului român beneficiază pe durata vieţii de o indemnizaţie lunară în cuantum egal cu 75% din indemnizaţia acordată Preşedintelui României în exerciţiu, precum și de serviciile a două persoane încadrate la Administrația Prezidențială, una cu un post de consilier, cealaltă cu un post de secretar.

Citeste si: Traian Băsescu este implicat într-un nou dosar penal de fals: „Nu mă voi prevala de imunitatea parlamentară”

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI