Medicul Andreea Moldovan a afirmat, miercuri, după ce a fost demisă din funcţia de secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, că se va întoarce pentru a-şi desfăşura activitatea la spitalul din Brașov la care lucra.

"Este o decizie pe care trebuie cu toţii să o respectăm”, a spus Andreea Moldovan, marți dimineață la ieşirea din sediul Ministerului Sănătăţii, relatează Agerpres. „Mă întorc la spital, da”, a afirmat ea, întrebată dacă se va întoarce să lucreze în spital.

Citeste si: Criză uriașă la Guvern. USR-PLUS nu-l mai susține pe premierul Florin Cîțu

De ce a fost demisă Andreea Moldovan

Premierul Florin Cîțu a fost nemulțumit că secretarul de stat Andreea Moldovan a trimis la publicare în Monitorul Oficial un ordin cu noi reguli pentru carantinarea localităților. Premierul a avut programată marți dimineață de la ora 10:30 o întâlnire cu liderul USR, Dan Barna, și a decis revocarea din funcție a Andreei Moldovan.

Nemulțumirea premierului vine atât din faptul că nu a fost informat în legătură cu noul ordin, cât și din eventualul impact pe care modificările l-ar avea asupra situației unor localități precum Bucureștiul, care ar putea fi carantinate mai ușor din cauza numărului de cazuri de infectări cu noul coronavirus.

Citeste si: Cutremur pe scena politică. Andreea Moldovan își pierde și ea funcția

Andreea Moldovan, opinie controversată: "Două săptămâni de carantină ar face minuni"

"Două săptămâni de carantină ar face minuni", a declarat la începutul lunii aprilie secretarul de stat de la Ministerul Sănătății, Andreea Moldovan.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Andreea Moldovan era de părere că „două săptămâni de carantină ar face minuni”, însă  termenul carantină îi sperie pe români  și probabil că această măsură ar fi cu greu acceptată. 

„Perioada de incubație a virusului este de două săptămâni, ceea ce înseamnă că dacă timp de maximum două săptămâni nu se transmite virusul, el se poate stopa. Două săptămâni de carantină ar face minuni. Carantina sperie ca termen, însă dacă am fi fiecare dintre noi conștienți să evităm acele aglomerații care ne expun clar la un risc, în primul rând pe noi și în al doilea rând pe cei din jurul nostru, lucrurile ar putea fi mult mai ușor manageriate", a declarat Andreea Moldovan.

Citeste si: Bilanț coronavirus, azi aprilie 2021. Numărul de cazuri COVID-19 a crescut

Cum arată CV-ul fostului secretar de stat, Andreea Moldovan

Înainte să fie numită secretar de stat în Ministerul Sănătății, Andreea Moldovan a deținut funcția de director medical al Spitalului de Boli Infecțioase din Brașov, spital COVID.

Andreea Moldovan a absolvit Facultate de Medicină din Târgu Mureș și este medic primar cu specializarea în boli infecțioase și medic specialist în epidemiologie. În anul 2009, ea a devenit Bursieră de Excelență a Societății Internationale de Boli Infecțioase.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

andreea moldovan
Andreea Moldovan a absolvit Facultate de Medicină din Târgu Mureș și este medic primar cu specializarea în boli infecțioase și medic specialist în epidemiologie[Sursa foto: Facebook / Andreea Moldovan]

Andreea Moldovan a făcut un stagiu la Geneva unde a lucrat în același spital cu profesorul universitar Didier Pittet, considerat părintele modern al igienei mâinilor, măsurile propuse de echipa lui, răspândite mondial, conducând la scăderea importanta a ratei infecțiilor nosocomiale din spitale și salvarea de vieți omenesti.

S-a reîntors în țară, iar în 2013 spitalul în care Andreea Moldovan a fost coordonator al Compartimentului Prevenire și Control al Infecțiilor Nosocomiale a câștigat premiul de Cel mai curat spital din Europa, premiu acordat de Organizația Mondială a Sănătății. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si