Dana Deac a incercat, la finalul anului trecut, o metoda revolutionara de tratament impotriva cancerului. Ea a stat izolata 10 zile intr-un buncar dintr-un spital din Istanbul, unde a fost supusa unui tratament de iradiere. Fosta jurnalista, reporter de investigatii, a facut si un blog unde a decis sa-si povesteasca experientele in lupta cu boala, care o incearca de mai multi ani.

Dana Deac, pe vremea cand era prezentatoare tv

In toamna anului trecut, Dana Deac (55 de ani) a anuntat, intr-o emisiune tv, ca se lupta pentru a cincea oara cu cancerul.

Tot atunci a spus ca incearca o noua terapie, in Turcia. Ceea ce a si facut la finalul anului trecut.

Dupa tratament, Dana Deac s-a  intors in tara si si-a reluat activitatea. In urma cu cateva zile, ea a participat la o conferinta. Fosta jurnalista arata bine, pare ca a trecut peste perioada grea.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Dana Deac, zilele trecute, la o conferinta

Dana Deac a fost una dintre primele vedete de la noi care, in urma cu mai multi ani, a vorbit deschis despre boala sa, atunci cand a aflat ca are cancer la san. Se intampla in urma cu mai bine de 10 ani, iar de atunci Dana Deac a fost operata de mai multe ori, a facut chimioterapie si iradieri. Medicii i-au spus atunci ca a invins boala.

Numai ca, la mijlocul anului trecut, la un control, fosta realizatoare tv avea sa fie anuntata ca are cancer tiroidian si ca trebuie sa se opereze de urgenta. Si s-a operit la un spital din Turcia si apoi a acceptat sa faca si o terpaie mai putin obisnuita, pentru care a fost izolata intr-un buncar.
Dana Deac a vrut sa-si spuna povestea si astfel sa ajute si alte persoane care sufera ca si ea de cancer. Fosta jurnalista a dezvaluit si motivul pentru care, au spus doctorii, a facut din nou cancer.

“Eu, dupa prima operatie, am respectat protocolul, am facut iradieri, am facut atatea cate trebuie facute. Am facut, evident, si chimioterapie. Nimeni nu mi-a spus ca in urma iradierilor e posibil sa faci un alt tip de cancer. Iata ca dupa atatia ani am facut a cincea oara cancer. De data asta medicii cu care am vorbit si care nu au fost putini au fost foarte senini si mi-au spus: Stiti de ce ati facut din nou cancer? Pentru ca ati facut iradieri. Conform protocolului medical... Nu mi s-a spus ca dupa iradierile pe care le-am facut pentru cancerul la san ca se poate dezvolta un cancer tiroidian, asta nu mi s-a spus. Acum, cand l-am facut, mi s-a spus cu detasare: din cauza acelor iradieri ati facut acest cancer tiroidian.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Eu nu indemn pe nimeni sa refuze iradierile, eu merg pe ideea onestitatii, sa i se spuna omului. De data aceasta mi s-a spus asa: daca faceti iradierile cu iod, trebuie sa alegeti intre doua tipuri de cancer – daca nu faceti iradierile, puteti face cancer in zona gatului, daca faceti iradierile, este posibil sa faceti un cancer de glanda salivara sau leucemie. Ai aceasta “sansa” de a alege intre cancere. Toate chestiunile astea sunt dure, dar e bine ca oamenii sa le cunoasca“, a  povestit Dana Deac, jurnalista care-si povesteste acum experientele pe blogul sau danadeac.com
 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si