Close sidebar
Close sidebar

Cum arata hotararea de divort a preotului Pomohaci, de acum 13 ani! Fosta sotie le-a spus judecatorilor ca barbatul nu si-a facut "datoria" fata de ea 3 ani

Preotul Cristian Pomohaci, protagonistul celui mai mare scandal sexual al ultimilor ani din interiorul Bisericii Ortodoxe Romane, a divortat de sotia lui, Ileana Matus, pe 21.12.2004, dupa doar 5 ani de casatorie.

Redactia Stirile Kanal D,


DISTRIBUIE
acest articol

Cristian Pomohaci a ajuns preot la Biserica din Mosuni in anul 1999, acelasi an in care s-a casatorit cu interpreta de muzica populara Ileana Matus. Nu se stie exact cata iubire a fost la mijloc, cert este ca Pomohaci avea nevoie sa fie casatorit pentru a putea sluji in biserica. Casnicia celor doi a fost una de complezenta, lucru subliniat de Ileana in fata completului de judecata condus de magistratul Nicoleta Axinti. Pomohaci nu s-a prezentat nici la divort – el si-a trimis avocata, Maria Lazar, cu o declaratie data in fata notarului prin care arata ca este de acord cu desfacerea casatoriei prin acordul partilor. Pe baza acestei harti, separarea s-a produs printr-o hotarare emisa de Judecatoria Sectorului 2 pe data de 21.12.2004. (Citeste aici: Ce spune Cristi din Banat despre Pomohaci)

Ileana este cea care a intentat divortul, iar in motivarea actiunii, ea a sustinut ca Pomohaci nu si-a indeplinit atributiile de sot timp de mai multi ani.
„In motivarea actirunii, reclamanta arata ca partile s-au despartit in fapt, de cel putin 3 ani, continuarea casatoriei devenind imposibila. In drept, reclamanta a invocat art.38, alin 1 c.fam.(...). Analizand actele si lucrarile dosarului, instanta constata ca sunt indeplinite conditiile impuse de art.28, alin 2, c.fam., respectiv – de la incheierea casatoriei a trecut mai mult de un an, din casatorie nu au rezultat copii minori. In consecinta, instanta va admite actiunea precizata si va dispune desfacerea casatoriei prin acordul partilor”, se arata in hotararea judecatoreasca.

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Cristian Pomohaci si Ileana Matus s-au casatorit pe 29.10.1999 la Primaria Rona de Jos, jud Maramures. Conform practicii judiciare, la solicitarea desfacerii casatoriei de comun acord, cei doi soti nu trebuie sa justifice in detaliu motivele pentru care cer (sau refuza) divortul. Hotararea a devenit definitiva si irevocabila pe 20.02.2005 datorita faptului ca nici una dintre parti nu a facut apel. (Citeste si: Stela Popescu ii ia apararea lui Pomohaci)

Culmea este ca in 2014, intr-un interviu pe care i l-a acordat lui Aurelian Preda, Cristian
Pomohaci s-a declarat... insurat! „O cinstesc pe Ileana Matus. O iubesc pe Ileana Matus! O respect pe Ileana Matus! Intotdeauna Ileana Matus a fost preoteasa mea! Intotdeauna mi-am dorit un copil cu Ileana Matus”. Pus in dificultate, Aurelian Preda l-a intrebat pe Pomohaci daca are cumva de gand sa se recasatoreasca cu Ileana. „Dar eu sunt casatorit cu Ileana Matus”, a raspuns preotul. Uimit, prezentatorul a intrebat din nou: „Nu ati divortat?”. „Niciodata”, i-a raspuns Pomohaci.
Potrivit canoanelor bisericesti, preotul trebuie sa fie casatorit pentru a avea dreptul sa tina slujbe. In caz contrar, el poate fi suspendat de eparhia din care face parte.   

 

 

Wowbiz.ro

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI