Cum arată reședinta Prințului Charles din Valea Zălanului. Moștenitorul Coroanei Britanice este îndrăgostit de România
Reședință prințul Charles Valea Zălanului. Valea Zălanului este o zonă izolată din Baraoltului, unde trăiesc puțin peste 100 de oameni, majoritatea dintre aceștia fiind vârstnici. Prințul Charles a declarat de nenumărate ori că este îndrăgostit de România și frumusețile țării noastre!
Iată cum arată reședința Prințului Charles din Valea Zălanului!
Cum arată reședința Printului Charles din Valea Zălanului
Casa și-a păstrat arhitectura tradițională și farmecul zonei. Imobilul are cinci camere, fiecare cu baie proprie. În urmă cu mai bine de un deceniu, Prințul Charles a cumpărat un conac vechi, aflat la marginea satului pe care l-a renovat și l-a transformat în reședință de vacanță.
Cu câțiva ani în urmă, cunoscuta revistă americană „Vanity Fair” a spus despre conacul din Valea Zălanului că se numără în clasamentul celor mai frumoase proprietăți din lume, acesta putând fi închiriat de către turiști.
Atunci când vine la Valea Zălanului, prinţul Charles îşi petreace timpul plimbându-se prin pădure, analizează florile de câmp, gustă bucate tradiţonale, dormind în aşternuturi ţesute în casă sau, pur şi simplu, se odihnește la umbra copacilor.
Moștenitorul Coroanei Britanice este îndrăgostit de țara noastră
Jurnalistul britanic Charlie Ottley, producătorul seriei de documentare Wild Carpathia, a realizat în 2020 un film la Valea Zălanului pentru a sprijini turismul din România.
În cadrul filmului, Prințul Charles a mărturisit că a venit pentru prima dată în România în urmă cu 20 de ani, când a descoperit o țară „uimitoare”, menţionând că ţara noastră ocupă un loc deosebit în inima sa, iar la fiecare vizită o parte din el „se simte acasă”.
„România este o ţară uimitor de diversă, de la Delta Dunării, cea mai mare şi mai sălbatică zonă umedă a Europei, la pădurile, izvoarele şi mănăstirile Bucovinei, Moldovei şi Maramureşului, colinele Apusenilor sau întinderile nelocuite ale Harghitei, colecţiile nepreţuite din muzeele Bucureştiului sau frumuseţea sălbatică a defileului
Porţile de Fier, castelele, munţii şi satele săseşti ale Transilvaniei sau văile retrase ale Banatului şi Crişanei. Moştenirea istorică a României se întinde în trecut până la fortăreţele dacilor şi cetăţile greceşti Histria şi Argamun. O atât de bogată diversitate naturală şi culturală reunite sub acelaşi drapel e remarcabilă şi e una dintre caracteristicile care fac din România acest colţ deosebit al Europei. Remorcabilă în aceeaşi măsură este hotărârea poporului român de a-şi conserva şi păstra patrimoniul, de a nu lăsa să se piardă meşteşugurile şi tradiţiile şi de a păstra ce-i mai bun din trecut pe măsură ce construieşte un
viitor mai senin. Mă bucură nespus că numeroasele comori ale României ajung să fie cunoscute şi apreciate de tot mai mulţi oameni”, a spus Moștenitorul Coroanei Britanice în cadrul scurtmetrajului.