Nu a fost roman care sa stea in casa de 1 mai. Zi libera, vreme frumoasa, pofta de gratar, cel mai bun prilej de a iesi in parcuri. Si cum gratarele sfaraie de la primele ore ale zilei, cei care nu au plecat de acasa au ramas la o masa campeasca.
A fost plin de pofticiosii care chiar au reusit sa dovedeasca micul cel mare.
Piscinele hotelurilor de lux au fost si ele pline de romani, la fel si plajele din Nisipurile de Aur. Ai nostri s-au distrat la maximum cu putini bani, in cea mai cautata statiune de pe litoralul bulgaresc.
Copii, parinti si cupluri tinere au dansat, s-au intrecut in concursuri si au facut plaja in jurul unei piscine cu apa limpede. In jur de 10 000 de romani si-au petrecut vacanta de 1 mai in Bulgaria.
Marea si muntele nu i-au atras pe cei zece mii de turisti sositi in Delta. Cea mai relaxanta zi din an au petrecut-o in plimbare pe Dunare si in jurul mesei festive unde vedeta a fost pestele.
Micii si gratarele de 1 Mai au avut o alternativa gourmet pentru pofticiosii cu gusturi rafinate si portofele pline. Supa cu trufe si friptura din cea mai scumpa carne de vita din lume. Costa de zece ori mai mult si este pregatita doar in restaurantele exclusiviste. Supa de trufe a fost inventata de legendarul chef francez Paul Bocuse, considerat cel mai bun bucatar profesionist al secolului.
Trufele, zbarciogii si pateul fois gras sunt un capriciu culinar de lux pe care nu multi si-l permit. Friptura se transforma intr-o adevarata delicatesa culinara atunci cand este preparata din cea mai scumpa carne din lume, vita Kobe!
La Mamaia, 1 mai muncitoresc s-a sarbatorit aseara cu mare fast si artisti de seama. Au fost concerte maraton care i-au tinut in priza pe petrecareti pana in zorii zilei. Tinerii care au fugit la malul marii pentru mini vacanta de 1 mai au petrecut de data aceasta ore bune pe ritmuri latino si orientale. Doamnele si domnisoarele in tinute sclipitoare, decolteuri adanci si fustele scurte nu au lipsit de pe ringul de dans. Spre dimineata Clejanii au destins atmosfera.
De Sarbatoarea Micilor, multi romani au ales pestele: e mai usor, spun ei, si nici nu le pune in pericol silueta. Clientii teraselor de pe faleza Dunarii au venit special de ca sa isi potoleasca pofta cu hamsii fripte, mamaliga si mujdei de usturoi.
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
Cea mai frumoasa zi i-a gasit pe turistii din Vama sub umbrelele de stuf si cu bauturi reci pe care le-au inchinat in cinstea unui 1 mai cald, dar cam mohorat! Cu putinii bani ramasi si ultimul strop de energie dupa 4 nopti de petrecere, tinerii au gasit puterea sa onoreze cum se cuvine spiritul Vamii.
In cele patru zile de vacanta, din cei 60 000 de turisti care au fost pe litoral, aproximativ 17 000 s-au distrat in Vama. In vreme ce multi isi fac bagajele sa plece spre casa, altii nu vor sa paraseasca marea si se gandesc sa mai raman.
A fost un 1 mai pe cinste, iar romanii s-au bucurat din plin.