FLORIAN LEOTESCU, VICEPRIMARUL COMUNEI MOROIENI: Desi, si ieri am adunat si ieri coarne, azi dimineata colegii mei au mai gasit cateva proaspete.

Mormanele de gunoaie si resturile de animale au disparut ...peste noapte. Si azi, in zorii zilei, cand reporterii Kanal D au revenit la fata locului,  pe albia raului Ialomicioara se lucra de zor. 

Chiar viceprimarul localitatii supraveghea actiunea de salubrizare.

-Ati avut mult de munca? Pai, nu vedeti ce este aici? Mult! foarte mult!

PETRICA NITU, COMISARUL SEF AL GARZII DE MEDIU DAMBOVITA: Problema este cu disciplinare acestor cetateni, care desi au un sistem functional de colectare prefera sa arunce pe malul raului.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: De ce a atacat Israelul cu forțe terestre Libanul. Premierul Benjamin Netanyahu: ”Trăim momente de răscruce”- wowbiz.ro

Asa cum era normal, am sesizat si institutiile centrale ale statului- Garda de Mediu si Sistemul de Gospodarire a Apelor Dambovita. Au dat dovada de promptitudine si s-au deplasat intr-un suflet...la fata locului.

PETRICA NITU, COMISARUL SEF AL GARZII DE MEDIU DAMBOVITA: Sanctiuni ati aplicat? Cred ca au fost aplicate cu ani in urma.

Tot de acum cativa ani exista si groapa de gunoi ilegala, doar ca masurile intarzie sa apara. Asta pentru ca nicio institutie a statului nu a gasit vinovatii.

-Imi spuneti ca nu puteti aplica o sanctiune in conditiile in care gunoiul este deja in putrefactie? Eu v-am spus... facem verificari si in functie de ce incadrare a faptei, de cine sunt vinovatii atunci  vom aplica sanctiunile.

Noi ne-am interesat si, din cate se pare este vorba despre abatoare care nu au autorizatie. Nimeni nu pare sa stie de ele, doar oamenii din zona care sunt nevoiti sa suporte infectia, pemtru ca oasele se descompun  pe albia raului. Pana se vor lamuri si autoritatile pe cine trebuie sa amendeze, ne intrebam daca nu cumva nu exista pericolul ca infectia sa contamineze nu doar locul unde sunt aruncate, ci si toate localitatile prin care curge raul.

 DANUT BAZGU, DIRECTORUL SISTEMULUI DE GOSPODARIE A APELOR DAMBOTIVA: Apele romane, prin natura activitatii se ocupa doar de corpurile de apa. Ce se intampla daca descopereati mormanele de gunoaie si nu veneam noi inainte? Sesizam. Noi nu ne ocupam de partea de... nu avem competenta sa... actionam in zona aceasta. Dar, sesizam DSP-ul, DSV-ul, Primariile si Prefectura.

I-am sesizat noi pe cei care ar putea sa ia masuri. Ba chiar am sugerat sa fie recoltate  probe de sol si apa. Ne intrebam insa, daca mai marii institutiilor, sau chiar reprezentantii Ministerului Mediului vor  lua masurile necesare. Noi vom verfica periodic locul si vom impulsiona autoritatile locale sa isi faca din cand in cand curat in ograda....
 
FLORIAN LEOTESCU, VICEPRIMARUL COMUNEI MOROIENI: Nu cred ca este cazul sa vina televiziunea de fiecare data ca sa faceti curat...

Aveti perfecta dreptate, ne-am asumat-o si va promit ca o sa trec mai des prin zona aceasta.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si