Close sidebar
Close sidebar

Cum au retras comuniştii toate echipele noastre de fotbal angrenate în competiţiile internaţionale de frica unor umilinţe!

În 1960, de teamă că naţionala s-ar putea face de râs, autorităţile comuniste au suspendat pe termen nelimitat activitatea echipelor noastre în competiţiile internaţionale.

Petru Luca,


DISTRIBUIE
acest articol

O dublă înfrângere în faţa Cehoslovaciei (0-3 şi 0-2) în preliminariile Euro 1960, a determinat autorităţile comuniste din România să suspende pe termen nelimitat activitatea naţionalei României, de teama unor alte umilinţe! Aşa că naţionala unor fotbalişti consacraţi precum Jenei, Nunweiller sau Gheorghe Constantin nu a mai fost înscrisă în preliminariile Mondialului din Chile (1962), unde ar fi trebuit să joace împotriva Italiei.

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

În lipsa unor meciuri serioase, naţionala de fotbal a jucat în 1961 doar două meciuri amicale, cu Turcia, ambele câştigate, 1-0 şi 4-0.

Şi echipele de club au avut o soarta similară, Steaua pierzând prin neprezentare, în Cupa Campionilor, manşa cu Spartak Trnava, campioana Cehoslovaciei! Tot fotbalul românesc a revenit la normal doi ani mai târziu, când naţionala şi echipele de club au reprimit dreptul de joc din partea conducerii superioare de partid şi de stat.

 

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI