Abd Al Rahim Hussain Muhammad Al Nashiri, un suadit care a stat in captivitate din 2003 pana in 2005 intr-o inchisoare secreta a CIA la Bucuresti, a castigat procesul la CEDO impotriva Romaniei, iar statul roman a trebuit sa-l despagubeasca cu 100.000 dolari.

In timpul procesului, acesta a povestit care erau tehnicile de tortura folosite de CIA in Romania. Barbatul sustine ca are probleme severe atat fizice, cat si psihice din cauza privarii de somn si a modului in care a fost supus la metode de tortura pe o perioada indelungata.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Povestea uluitoare a Andrei Medintu, afacerista din România care s-a căsătorit cu un milionar indian! A fost îmbrăcată în aur din cap până în picioare la cununia civilă! Imagini spectaculoase din ziua cea mare- wowbiz.ro

Citeste si: Volodimir Zelenski dezvăluie o discuție cu Vladimir Putin: L-am sunat și mi-a răspuns- antena3.ro

„Am fost torturat din momentul in care am ajuns acolo. Se intampla in timpul interogatoriului. O data ma torturau intr-un fel, a doua oara in alt fel. Ma spanzurau si ma tineau asa cate o luna. Apoi ma spanzurau cu capul in jos si ma lasau asa. Apoi ma lasau sa ma legan, lovindu-ma de zidul din spatele meu. Am multe cicatrice pe cap, acestea sunt vizibile cand ma tund zero.

Ce imi mai faceau? Ma lasau fara haine, sa dorm pe jos, timp de aproape o luna. Apoi ma bagau intr-o cutie de doi metri pe 50 cm. Nu puteam sa fac nimic. Picioarele imi amorteau. Unghiile de la picioare mi-au cazut pentru ca ma obligau sa stau in picioare perioade lungi.

Apoi mi-au pus ceva in mancare, pentru a ma face sa ma simt obosit. Inainte, puteam sa alerg cate 10 km, acum nu pot sa merg mai mult de 10 minute”, a povestit Al Nashiri in timpul procesului.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si