Close sidebar
Close sidebar

Cum erau torturati teroristii in inchisorile secrete ale CIA in Romania! Marturia unei "victime" la CEDO

O marturie a unui terorist saudit tinut in captivitate intr-o inchisoare secreta la Bucuresti indica metodele dure de interogatoriu ale CIA.

Radu Constantin,


DISTRIBUIE
acest articol

Abd Al Rahim Hussain Muhammad Al Nashiri, un suadit care a stat in captivitate din 2003 pana in 2005 intr-o inchisoare secreta a CIA la Bucuresti, a castigat procesul la CEDO impotriva Romaniei, iar statul roman a trebuit sa-l despagubeasca cu 100.000 dolari.

In timpul procesului, acesta a povestit care erau tehnicile de tortura folosite de CIA in Romania. Barbatul sustine ca are probleme severe atat fizice, cat si psihice din cauza privarii de somn si a modului in care a fost supus la metode de tortura pe o perioada indelungata.

„Am fost torturat din momentul in care am ajuns acolo. Se intampla in timpul interogatoriului. O data ma torturau intr-un fel, a doua oara in alt fel. Ma spanzurau si ma tineau asa cate o luna. Apoi ma spanzurau cu capul in jos si ma lasau asa. Apoi ma lasau sa ma legan, lovindu-ma de zidul din spatele meu. Am multe cicatrice pe cap, acestea sunt vizibile cand ma tund zero.

Citeste si: Acesta este satul uitat de lume, în care mai locuiesc doar 5 familii! Dezastrul care a dus la depopularea satului Pardoși, din Buzău- kanald.ro

Citeste si: Oana Lis, în doliu! Mesajul dureros transmis în urmă cu puțin timp: “Nu știi niciodată când vorbești ultima oară cu un om”- wowbiz.ro

Citeste si: Descoperire arheologică rară, în Egipt: O sabie cu inscripția „Ramses al II-lea” a fost găsită într-o cazarmă veche de 3.200 de ani- antena3.ro

Ce imi mai faceau? Ma lasau fara haine, sa dorm pe jos, timp de aproape o luna. Apoi ma bagau intr-o cutie de doi metri pe 50 cm. Nu puteam sa fac nimic. Picioarele imi amorteau. Unghiile de la picioare mi-au cazut pentru ca ma obligau sa stau in picioare perioade lungi.

Apoi mi-au pus ceva in mancare, pentru a ma face sa ma simt obosit.

Inainte, puteam sa alerg cate 10 km, acum nu pot sa merg mai mult de 10 minute”, a povestit Al Nashiri in timpul procesului.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI