În anul 2020 a avut loc o tragedie de proporții, la Spitalul de Urgență Piatra Neamț, la secția ATI. Mai multe persoane au murit în teribilul incendiu, iar alții au fost mutilați.

Medicul Cătălin Denciu și-a pus viața în pericol pentru a-și salva pacienții.

În ce stare se află Cătălin Denciu?

După ce a sărit în ajutorul pacienților săi, medicul s-a ales cu arsuri pe 70% din suprafața corpului.

El încă luptă, la aproape 3 ani de la tragedie, să își recapete viața așa cum o știa.

Citește și: Alertă într-o comună din Prahova: la robinetele oamenilor curge apă contaminată cu arsenic

După lungi și chinuitoare operații și ședințe de kinetoterapie, acum, pentru că și-a reluat viața, pentru a putea ieși în lume cu inima deschisă și plin de încredere, Cătălin Denciu a mai apelat la o intervenție chirurgicală.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Medicul a apelat la un specialist pentru a-i reface podoaba capilară. Scalpul lui a fost reconstruit cu piele de pe gambe, după arsurile suferite. El a avut nevoie acum de o nouă reconstrucție, care să îl aducă tot mai aproape de normalitatea de dinainte de tragedie.

Operația la care a apelat medicul este extrem de complicată

Medicul care efectuează operația a menționat că este una destul de complicată, mai ales că corpul bărbatului a fost ars în întregime.

Citește și: Moarte suspectă la Iași. Un bărbat, găsit mort într-o cameră încuiată, cu capul înfășurat în pungi de plastic

„Bucuria de a promova profesioniști, a ajuta oameni este infinită.  Cătălin Denciu, medicul erou de la Piatra Neamț, care a sărit în foc pentru a salva pacienții de pe secția ATI, cuprinsă de flăcări, a ajuns la doctor Felix, din dorința de a acoperi urmele arsurilor de pe scalp, de a se reintegra social și de a scăpa de stigmatul de a fi privit insistent la fiecare ieșire din casă…

Operația este una extrem de delicată, pentru că lucrăm pe o piele foarte fină, este o procedură nouă, segmentul de chirurgie reconstructivă capilară, dar rezultatele sunt remarcabile”, spune medicul care s-a ocupat de intervenția chirurgicală a lui Cătălin Denciu, într-un videoclip publicat pe o platformă de socializare.

Citește și: VIDEO. Prințul Harry și Meghan Markle, la un pas de tragedie după o urmărire „aproape catastrofală”

Cătălin Denciu a fost declarat „Eroul anului 2020”. Vestea a fost dată de directorul regional al Biroului pentru Europa al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Hans Kluge.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si