COVID 19 Coreea de Nord. Până în acest moment nu este cunoscut numărul exact al infecțiilor identificate. Cu toate acestea, agenția de stat KCNA a anunțat că au fost descoperite cazuri cu varianta Omicron în capitala Phenian.

Coreea de Nord a recunoscut public primul caz de COVID-19

Probele care au fost prelevate de la persoane care acuzau febră la începutul lunii mai au arătat că acestea erau infectate cu forma contagioasă a variantei Omicron, scrie KCNA.

Anterior, Coreea de Nord nu a raportat niciun caz de Coronavirus, deși puțin cred că o țară cu aproximativ 25 de milioane de oameni ar putea să fie ocolită de un virus care a infectat milioane de persoane din lumea întreagă.

Citeste si: Criză fără precedent în Coreea de Nord. Kim Jong-un a ordonat intervenția armatei

Aproape 50 de persoane au murit, dar nu este încă clar dacă toate aceste persoane au fost testate pozitiv la COVID-19. Coreea de Nord are o capacitate limitată în ceea ce privește testarea, astfel că puține cazuri au fost confirmate.

Coreea de Nord are granițe terestre cu Coreea de Sud și China, ambele țări s-au luptat cu focare. China se luptă în această perioadă să țină sub control un val puternic al variantei Omicron care a condus spre un lockdown în cele mai mari orașe ale sale.

Cum gestionează Coreea de Nord pandemia de coronavirus

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a ordonat măsuri de izolare în toate orașele. De asemenea, a direcționat distribuirea de materiale medicale și sanitare pe care partidul le-ar fi stocat în cazurile de urgență de Covid-19, scrie KCNA.

Kim Jong Un a prezidat o reuniune a biroului politic al ţării, care a convenit să pună în aplicare măsuri de urgenţă "maximă" împotriva epidemiei, deşi nu este clar ce implică acestea.

Citeste si: Coreea de Nord a intrat în lockdown

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

KCNA a scris că biroul politic a criticat echipa care se ocupa de implementarea măsurilor de protecție COVID-19 pentru „nepăsare, iresponsabilitate și incompetență”, susținând că „nu a răspuns rapid” la referitor la creșterea cazurilor Covid-19 în întreaga lume, în special în regiunile învecinate.

Liderul a spus că țara va depăși „focarul neașteptat de Covid-19”, a transmis KCNA. Până în aest moment, Coreea de Nord a reușit să prevină un focar major de îmbolnăviri Covid-19 prin măsurile drastice impuse. Coreea de Nord a avut granițele închise din ianuarie 2020 pentru a ține la distanță virusul, chiar dacă au existat efecte secundare asupra comerțului cu Beijing. 

coreea de nord pandemie covid 19

Val de infectări COVID-19 în Coreea de Nord.

Comunitatea internațională s-a oferit să aprovizioneze Coreea de Nord cu vaccin anti-Covid-19, dar autoritățile au spus că a controlat răspândirea virusului prin închiderea granițelor la începutul lunii ianuarie a anului 2020.

Țara este eligibilă pentru programul global Covax.

Reuters relatează că în luna februarie Covax a redus numărul de doze alocate Coreei de Nord pe motiv că țara nu a confirmat nicio livrare. Raportorul special al ONU pentru drepturile omului în Coreea de Nord, Tomás Ojea Quintana, a solicitat comunității internaționale să ofere Coreei de Nord „60 de milioane de doze de vaccinări pentru a acoperi cel puțin două injecții din întreaga populație”.

Citeste si: Explozie de infectări în Coreea de Nord

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

 

 

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si