Da, ati auzit bine, femela este cea care ciupeste pentru ca in sangele uman gaseste o proteina care o ajuta la dezvoltarea oualor, pe cand masculul "se hraneste cu sucuri naturale, cu sucuri din plante".

Bine bine, insa ce anume ne transforma pe unii dintre noi in adevarate "delicii" pentru nesuferitele insecte? "E vorba de concentratia de dioxid de carbon. Persoanele mai inalte, mai corpolente elimina mai mult CO2 fata de celelate.

Persoanele care alearga care fac miscare elimina o cantitate mai mare de CO2".

Cu alte cuvinte, cu cat omul expira o concentratie mai mare de dioxid de carbon cu atat atrage mai mult atentia micilor insecte. In momentul in care depunem efort, temperatura corporala creste si astfel devenim mai "atragatori" pentru tantari.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Un interes pentru insecte par sa reprezinte si culorile puternice cum ar fi albastrul, negrul sau rosul. Si inca ceva n-ar fi exclus ca insectele sa-i poata depista cu usurinta pe cei carora le place berea: "Persoanele care beau bere transpira mai mult si atunci, prin transpiratie elimina anumite substante care atrag mai mult tantarii".

V-ati intrebat cu siguranta de ce insectele prefera anumite zone ale corpului.

Ei bine, exista si o explicatie: "De exemplu la nivelul gleznelor, la nivelul incheieturilor, al picioarelor- probabil zona aceasta este mai frecvent colonizata de bacterii".

Mult timp s-a vorbit despre slabiciunea pe care tantarii ar avea-o pentru anumite grupe de sange. Dar era doar un mit. Acum ati aflat de ce va ciupesc tantarii!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si