Larisa Rațiu, reporter Kanal D, ne aduce mai multe informații:

Dr. Adrian Marinescu: „Vaccinarea e metoda cea mai bună de a preveni boala”

Într-adevăr, urmează o perioadă plină de provocări pentru părinții care urmează își trimită copiii în colectivitate, unii chiar pentru prima dată la creșă sau la grădiniță. Alături de mine este medicul Adrian Marinescu, care ne va spune cum putem să îi protejăm pe cei mici în fața virusurilor de sezon.

Ce vaccinuri sunt recomandate în această perioadă pentru copiii care urmează să intre în colectivitate?”

Dr. Adrian Marinescu, medic infecționist: „Ar trebui să nu existe o simptomatologie acută, atunci când ajung în colectivitate indiferent că e prima zi sau nu. Legat de vaccinare aici discutăm de schema de vaccinuri obligatorii, cele pe care le facem încă de când sunt cei micuți, dar este vorba de ce trebuie să facem legat de sezon. De exemplu, vaccinarea antigripală care va fi făcută în octombrie, înainte de sezon. Vaccinarea anti meningococică care este importantă și, în general, vaccinurile care țin nu neapărat de intrarea în colectivitate, care țin de vârstă. Dar pe lângă vaccinare sunt toate celelalte regulile de igienă.”

Larisa Rațiu, reporter Kanal D: „În cât timp copilul nostru va căpăta imunitatea dorită? Să le spunem oamenilor dacă vaccinarea îi ferește de boală.”

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Dr. Adrian Marinescu, medic infecționist: „Vaccinarea e metoda cea mai bună de a preveni. Din păcate, nu toate bolile infecțioase au și vaccin, dar pentru cele care au este cea mai bună metodă de a preveni. În principiu, un interval de 10-14 zile ar fi din momentul vaccinării, ceea ce înseamnă că dacă vreau să fac vaccinarea antigripală trebuie să iau în calcul că e un interval de timp până când el ajunge să-și facă efectul. Există și efecte adverse la aceste vaccinuri recomandate cu siguranță. Nu există vaccin sau medicamente care să nu aibă reacții adverse.”

Larisa Rațiu, reporter Kanal D: „Cum pot accesa părinții mai multe informații despre vaccinare?”

Dr. Adrian Marinescu, medic infecționist: „Ar trebui să caute niște surse credibile și un rol important îl vor avea medicii de familie, informații care vin din surse medicale, care pot fi verificate.”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si