Într-un interviu acordat lui George Buhnici, ministrul de Interne a vorbit despre ce se va întâmpla după 15 mai, dar și ce ar trebui să facem în cazul în care cineva nu respectă măsurile luate de autorități.

Citeste si: Nelu Tătaru: „Putem să ne aşteptăm la un al doilea val foarte puternic”

„În momentul acela sunaţi la 112. La toate gurile de metrou o să avem şi oameni de ordine.

Putem suna la 112 instant. Respectivul, daca nu are mască şi strănută poate avea dosar penal, pentru că a avut un comportament care se încadrează în zona penalului şi a contribuit la răspândirea bolilor cu bună ştiinţă. Noi nu intrăm în cazărmi acum. Vom apăra cetăţenii corecţi”, a declarat Vela.

Acesta a mai declarat că se așteaptă la responsabilitate din partea oamenilor, pentru că măsurile de relaxare au fost luate în contextul în care aceștia și-au exprimat dorința de a ieși din casă.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

„Oamenii au fost responsabili. Măsuratoarea a fost făcută la mijlocul lunii aprilie, de Paşte, si de 1 mai. Acum în 15 mai nu am înregistrat un boom, o explozie a cazurilor. Suntem într-un platou destul de firesc al situaţiei epidemiologice. În acelaşi timp, există şi o saturaţie, o aşteptare extrem de mare din partea populaţiei. Nu e uşor să ţii copiii în casă, persoanele peste 65 de ani. Sunt două luni în care oamenii au fost eroi”, a mai spus Vela.

Citeste si: Orban, despre legea stării de alertă: „Dacă legea nu va intra în vigoare la finalul stării de urgenţă, restricţiile vor fi impuse prin decizii ale CNSSU”

Potrivit ministrului, după data de 15 mai, la metrou vor fi prezenți polițiști care se vor asigura că toți oamenii poartă mască.

„Deocamdată, discuţia a fost doar de metrou, nu am avut o discuţie şi cu transportul public în comun. Ţine de autoritaţile locale. Probabil vom gasi soluţii. Încercăm să evaluăm, nu trebuie să militarizăm toată ţara pe ideea că oamenii sunt de rea credinţă. Cred ca se vor linişti când vor vedea că până săptămâna viitoare vom avea şi măsuri coercitive foarte transparente”, a mai spus Marcel Vela.

El a mai dat detalii despre măsurile de relaxare ale frizeriilor sau cabinetelor stomatologice.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Citeste si: Ministrul de Interne Marcel Vela anunţă o nouă ordonanţă militară: „Suspendarea zborurilor către şi dinspre Spania, menţinută până în 14 mai. Carantina de la Ţăndărei, ridicată”

„În primul rând vor fi permise unele lucruri care până acum nu erau permise, în sensul în care pot funcţiona de exemplu saloanele de înfrumuseţare, cosmetică, frizeriile, se pot deschide cabinetele stomatologice. Sunt activitaţi care pot fi făcute după 15 mai, care până acum erau în contradicţie cu ce am decis noi. Trebuie sa evaluăm cu foarte multa atenţie şi foarte multă celeritate ceea ce vom avea peste două săptămâni după 15 mai, în aşa fel încât să putem spune că nu au crescut cazurile noi şi că lumea a fost foarte atentă”, a conchis Vela.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si