Close sidebar
Close sidebar

Cum poate fi evitată gripa prin diagnosticarea corectă a acesteia și cum pot fi evitate complicațiile

Medicii se așteaptă ca luna februarie să aducă din ce în ce mai multe cazuri de gripă, iar pacienții cu simptomatologie au început deja să se prezinte la camera de gardă.

Diana Puiu,

Cum poate fi evitată gripa prin diagnosticarea corectă a acestuia și cum pot fi evitate complicațiile

[Sursa foto: PixaBay]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

 

Mai multe focare de gripă au fost raportate în județul Olt. Cinci cazuri de gripă au fost raporatate în săptămâna 19-26 decembrie 2022, după ce alte patru au fost îrengistrate cu o săptămână înainte. Pacienții au fost vârste cuprinse între opt și 31 de ani.

Citește și: VIDEO- Cresc cazurile de gripă și viroze respiratorii. Ce ne sugerează specialiștii?

„Când faci testarea pacienților care au febră, în Urgență, faci și de COVID, și de gripă.(...) Important este să faci aprovizionarea spitalelor cu teste rapide și să faci un screening al pacienților în camera de primiri urgențe. Atunci mergi țintit.(...) S-a efectuat instruirea personalului medical din Camera de Primiri Urgențe, au testele acolo(...)

și în caz de diagnostic nu mai mergi cu altceva decât țintit cu antiviral”, a explicat medicul infecționist Daniel Anțoș, din cadrul Spitalului Municipal Caracal.

Citeste si: Iasmina este adolescenta din Iași, care și-ar fi pus capăt zilelor după o ceartă cu părinții. Verișorul tinerei face declarații cutremurătoare: „A fost pedepsită”- kanald.ro

Citeste si: Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22 de ani! Tânăra a fost găsită fără suflare în locuința familiei sale. Cei care au cunoscut-o sunt în stare de șoc- wowbiz.ro

Citeste si: O femeie și-a drogat fetița de un an ca să câștige mai mulți urmăritori pe TikTok. Fetița a fost operată degeaba pe creier de două ori- antena3.ro

Citește și: Trend crescător al cazurilor de COVID. Rafila: „Nu avem motive de îngrijorare”

Nu mai există vaccinul antigripal care poate fi admnisitrat gratuit la medicii de familie, ci poate fi cumpărat doar din farmacii, la prețul de 40 de lei.

„Nu e deloc târziu să-l facem, mai ales la persoanele cu risc. La cele cu boli cronice e chiar indicat. Așa cum vaccinul anti-COVID la persoanele cu boli cronice a salvat și nu au fost atât de multe decese pe cât ar fi fost dacă nu s-ar fi vaccinat”, a mai precizat medicul Anțoș.

Cresc cazurile de gripă și viroze respiratorii. Ce ne sugerează specialiștii?

Cazurile virozelor respiratorii și ale gripei sezoniere s-au înmulțit în această perioadă. Medicii ne recomandă să mergem la specialiști și să evităm automedicația, dacă ne aflăm în situații similare. 

Sezonul gripei se face prezent și la români. Tot mai mulți ajung internați în spitale, suferind de viroze respiratorii, gripă sau pneumonie. Medicii ne sfătuiesc să nu luăm medicamente fără prescripția specialiștilor și să ne prezentăm la spital în cazurile de urgență.

Citește și: VIDEO- Virozele, tot mai întâlnite la cei mici. Numărul copiilor din spitale a crescut cu 40%

Primele cazuri din Spitalul Județean de Urgență Vaslui au fost de  gripă, cu virus de tip A. La spital au fost internați 4 adulți. În același timp, medicii spitalului au înregistrat în jur de 1.000.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI