Close sidebar
Close sidebar

Cum poți să faci reducere la consumul de energie electrică în această perioadă?

Reducerea consumului de energie electrică este un lucru care trebuie realizat cât mai curând în casele noastre. Prețurile au crescut, așadar trebuie să facem schimbări semnificative.

Alexandra Bercea,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Reducerea la energie electrică  în case începe de la iluminat, aparate electrice, electronice, sistemele de încălzire, sistemele de răcire, încălzirea apei, izolația clădirii, pierderi /surse suplimentare de căldură. Acestea pot fi reduse cu ajutorul sfaturilor de mai jos.

Cum poți să faci reducere la consumul de energie electrică în această perioadă?

Pentru început, utilizați becuri energoeconomice. Acestea consumă de circa 5-6 ori mai puţină energie electrică şi au o durată de viaţă de 10 ori mai mare.

Iluminaţi doar locul în care vă desfăşuraţi activitatea.

Este foarte indicat să iluminați zona în care vă aflați, deoarece energia electrică va fi distribuită și utilizată doar acolo unde este necesar.

În cazul sursele mari de iluminat, folosiți întrerupătoare cu reglaj continuu al tensiunii de alimentare.

Utilizarea senzorilor de prezență vor lumina doar când sunteţi în apropiere. În acest fel vă poate aduce o economie mare. 

Electronicele consumă energie în stand-by. Când aceste aparate nu sunt utilizate o perioadă medie sau lungă de timp, este recomandată deconectarea lor.

Citeste si: Sportul românesc este în DOLIU! Dragoș, un tânăr jucător de rugby, a MURIT la doar 29 de ani- kanald.ro

Citeste si: Concedieri masive. Angajații care rămân fără loc de muncă la început de an. Posturile, reduse cu 24%- wowbiz.ro

Citeste si: Un milionar american și-a cumpărat o casă la malul mării. A locuit o săptămână în ea, apoi a demolat-o- antena3.ro

Citeste si: Arhiepiscopul Tomisului, despre reducerea consumului la energie: „Aceste restricţii tulbură firea oamenilor”

Rulați mașinile de spălat numai când sunt pline. ‍Pornește mașina de spălat rufe/vase și uscătorul doar când sunt complet pline, vei economisi energie

După încărcare, scoateţi din priză încărcătoarele telefoanelor mobile sau ale acumulatorilor.

Setaţi corect butonul termostatului frigiderului, în funcţie de tipul şi cantitatea de alimente din frigider.

Ce alte soluții există în cazul reducerii consumului energiei electrice?

Achiziţionaţi electrocasnice etichetate în clasa A (sau chiar A+, A++) de eficienţă energetică: acest lucru semnifică faptul că aparatul respectiv are un randament foarte ridicat, performanţe tehnice la cel mai înalt nivel şi consumă cele mai mici cantităţi de energie dintre aparatele din gama sa.

Citeste si: Care a fost reacția lui Beniamin, fostul iubit al Danei Roba, după ce aceasta s-a afișat cu un alt bărbat? "Nu mai îmi trimiteți mesaje despre Dana, că ce a făcut, ce s-a întâmplat, cu cine e în relație..."- kfetele.ro

Citeste si: Aterizare de urgență pe Aeroportul Otopeni. Una dintre pasagere, despre momentele de panică trăite la bord: "S-a și văzut fumul. Alergau prin avion și nu știau ce se întâmplă"- radioimpuls.ro

Citeste si: Un milionar american și-a cumpărat o casă la malul mării. A locuit o săptămână în ea, apoi a demolat-o- antena3.ro

Usucă natural rufele în loc să pornești uscătorul. ‍Uscătorul este un mare consumator de energie. Usucă-ți rufele în aer liber, atunci când vremea o permite.

Atunci când încălzim apa cu energie electrică, este indicat să se folosească boilerele decât încălzitoarele instantanee.

Un alt sfat este acela de a instala un cap de duș care economisește apă. ‍Capurile de duș mai vechi consumă până la 35 de litri pe minut, în timp ce cele mai noi consumă doar 5 litri pe minut. Mai puțină apă consumată înseamnă mai puțină apă de încălzit.

Citeste si: Avertisment sumbru. Cât va dura criza energetică

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI