Rezultatele la examenul de Bacalaureat sesiunea august 2024 reprezintă un moment de maximă emoție pentru toți cei care au susținul probele scrise.

Rezultate BAC sesiunea august 2024

Iată cum poți accesa online rezultatele la BAC.

Cel mai rapid și sigur mod de a vedea rezultatele la BAC este prin intermediul site-ului oficial al Ministerului Educației. Pentru a accesa rezultatele:

  1. Intră pe site-ul oficial al Ministerului Educației: www.bacalaureat.edu.ro.
  2. Caută secțiunea dedicată examenului de Bacalaureat 2024.
  3. Selectează sesiunea de august 2024
  4. Introdu codul unic primit la înscriere, care îți va permite accesul la notele tale. Acest cod este esențial pentru a-ți proteja confidențialitatea și pentru a asigura că doar tu poți vedea notele tale.

Dacă nu reușești să vezi pe bacalaurea.edu.ro notele, acestea sunt afișate și la centrul de examen unde ai susținut examenul/

Afișarea primelor rezultate, anonimizat, în conformitate cu prevederile Regulamentului general privind protecția datelor (GDPR), va avea loc luni, 26 august, până la ora 12:00.

Citește și: Rezultate BAC sesiunea august 2024: Când se afișează notele?

Depunerea contestațiilor la BAC 2024 sesiunea august

Dacă nu ești mulțumit de notele obținute la BAC 2024 sesiunea din august, ai dreptul să depui o contestație.

Aceasta se poate face online sau la centrul de examen, conform instrucțiunilor oferite de Ministerul Educației. Contestațiile se depun în termenul stabilit de minister, iar rezultatele finale se vor publica după soluționarea acestora.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Mama lui Gabriel Vasiliu rupe tăcerea, după ce nora ei a fost ucisă în Olanda! Femeia face primele dezvăluiri despre crima halucinantă. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Ana-Maria- wowbiz.ro

Citeste si: O filmare din Coreea de Nord arată ce pățesc niște fete care au fost prinse uitându-se la filme sud-coreene. Imaginile au provocat șoc- antena3.ro

Contestațiile pot fi depuse tot pe 26 august 2024, în intervalul orar 12:00- 18:00, atât în format standard (la centrele de examen), cât și electronic.

Candidații care contestă rezultatul inițial al evaluării trebuie să completeze, să semneze și să depună/transmită prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.

Rezultate BAC 2024

Rezultate BAC 2024

[Sursa foto: freepik]

Citește și: VIDEO Elev de clasa a XII-a după proba la matematică la BAC, sesiunea de toamnă: "Știu să număr bani, ce-mi mai trebuie altceva?"

Rezultatele finale vor fi publicate vineri, 30 august 2024.

La examenul național de bacalaureat, sunt declarați promovați candidații care îndeplinesc, simultan, următoarele condiţii: au susţinut probele de evaluare a competenţelor, au susţinut toate probele scrise și au primit cel puțin nota 5 la fiecare dintre acestea, respectiv au obținut cel puţin media 6.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si