Cum preparati cea mai buna supa crema de legume in doua culori! E un adevarat rasfat pe timp de iarna. Ne incalzeste imediat si ne scapa de raceala si tuse
Frigul va da batai de cap? Ei bine, va recomandam o solutie savuroasa care va va incalzi imediat: supa crema de legume in două culori, un adevarat rasfat pe timp de iarna. ##VIDEO42796##
Manuel Betto, bucatar: „o supa care ne ajuta sa ne incalzim un pic, pentru vremea e asta asa rece ne ajuta si sa scapam de raceala, de tuse si de multe alte probleme”.
Plina de vitamine si minerale, supa-crema in doua culori va scapa numaidecat de punga de medicamente! Aromata si usoara, crema de legume este ideala mai ales in zilele in care gradele din termometru o iau la vale.
Cu putina indemnare puteti sa imbinati perfect ingrediente simple: morcovi, telina, sfecla rosie, ceapa, usturoi, ghimbir, susan alb, susan negru, ulei de masline, sare si piper.
Manuel Betto, bucatar:" Supa pentru raceala se face cu ceapa si usturoi. Sunt doua legume care au proprietati antibacteriene, sunt doua antibiotice natural foarte puternice”.
Pentru prima supa, taiati cubulete ceapa si usturoiul.
Inecati-le in ulei de masline si lasati-le, apoi, la calit intr-o craticioara. Nu uitati sa adaugati si cateva bucati de telina!
Manuel Betto, bucatar: „Telina ne ajuta, e un anticoagulant. Ne ajuta sa se miste sangele mai repede si atunci ne incalzim un pic”.
Puneti telina in ambele supe... Ca sa mai domolim un pic aroma puternica de ceapa si usturoi.
Manuel Betto, bucatar: „Lasam un pic pana cand se caleste, dar sa nu devina prea inchis la culoare, sa se rumeneasca putin”.
Cea de-a doua crema care va forma supa in doua culori se prepara la fel de usor: taiati cubulete telina, morcovi si ghimbir, adaugati putin ulei de masline si puneti totul la calit, cat sa se inmoaie un pic.
Manuel Betto: „ghimbirul este foarte sanatos, ne da niste vitamine foarte importante: vitamina A, vitamin B6, vitamina K si e un antioxidant. Face in asa fel incat sa ne incalzim si picioarele pentru ca de multe ori ne raman reci”.
Dupa ce se calesc legumele, adaugati putina apa si o bucata de sfecla rosie, apoi lasati totul la fiert cateva minute. La fel ca data trecuta, pasati legumele fierte cu un blender pana se obtine o crema. Nu uitati sa condimentati supele cu sare si piper dupa gust. La final, preparati deasupra supei seminte de susan.
Manuel Betto, bucatar: "Semintele de susan sunt foarte sanatoase si pline de vitamine.
Avem calciu, magneziu, sunt foarte nutritive. E un adevarat cocktail de vitamine si substante care ne fac bine. Cu asta va doresc pofta buna si o iarna sanatoasa si calduroasa!”