Close sidebar
Close sidebar

Cum putem scăpa de extenuarea cauzată de caniculă. „Afectează întreg organismul!” Medicul Vlad Ciurea, sfaturi pentru zilele toride de vară

Temperaturile ridicate au un impact semnificativ asupra organismului. Specialiștii spun ce trebuie să facem în aceste zile.

Antonia Cioanca,

Dr. Vlad Ciurea 

[Sursa foto: Freepik/Facebook ]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Temperaturile ridicate din această perioadă pun o adevărată presiune pe organism, astfel că foarte multe persoane se simt mult mai obosite în zilele caniculare.

Specialiștii spun că deshidratarea este una dintre cauzele extenuării din zilele toride de vară. Totuși, există câteva modalități cu adevărat utile prin care ne putem proteja organismul de temperaturile ridicate.

Citește și: VIDEO Vremea este la extreme! Cât va dura vara în 2024

[Sursa foto: Unsplash]

Alimentația, extrem de importantă atunci când e caniculă

Medicul Vlad Ciurea recomandă să nu ne expunem la soare în perioada zilei, cel puțin până la 17:00 și să ne hidratăm corespunzător. Însă nu doar consumul de lichide este foarte important în perioada de vară, ci și alimentația. 

Citeste si: Cât a ajuns să coste o porție de mici la terasa Obor. Prețurile s-au mărit considerabil, dar clienții tot stau la cozi uriașe- kanald.ro

Citeste si: „Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit că s-a logodit în secret cu Salman Khan:- wowbiz.ro

Specialistul recomandă să nu consumăm mâncăruri grele atunci când este cald, ci să ne axăm pe fructe, care ajută activitatea creierului. 

„Apare deshidratarea  pentru că am scos apa din noi și atunci tot organismul funcționează în apă. Nemaiavând apă, nu mai putem funcționa. Și atunci se mai întâmplă fenomenul de lene, de oboseală, de lentoare, îți vine să adormi pe stradă. Noi nu putem influența clima României, dar putem lupta împotriva caniculei, putem preveni evitând să ieșim la maximul de căldură care este pe bulevardele din București sau în zonele în care avem de lucru.

Cel puțin până după ora 17:00-18:00 după amiază.

Trebuie să mâncăm foarte ușor, fructe, fructe, cât mai multe fructe. Aici este cheia. Nu putem să mâncăm carne grea. Chiar dacă ne face plăcere acel miros de mici, îi lăsăm pentru mai târziu. Trebuie să mâncăm foarte ușor. Lichide multe și fructe ca să ne ținem și creierul în activitate și întreg organismul să poată funcționa”,

a explicat prof. dr. Vlad Ciurea, la antena3.ro.

Citește și: Prognoza meteo pentru luna viitoare. Cum va fi vremea de la 1 iulie

[Sursa foto: Unsplash]

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI