Specialistii ne avertizeaza sa fim atenti la trei elemente de pe eticheta: la sigla, frunza verde care indica faptul ca produsul este recunoscut la nivel european si certificarea produsului.
"Pe orice eticheta de produs ecologic se gasesc, obligatoriu, trei elemente de identificare care certifica daca este bio. Astfel, avem sigla<> (agricultura ecologica), iar sub ea se afla un numar, care este cel al producatorului si se gaseste înregistrat în baza de date a Ministerului Agriculturii.
Apoi avem pe un fond verde o frunza stilizata cu stelele UE, care indica faptul ca este produs bio recunoscut la nivel european, iar ultimul element este sigla unui organism de inspectie si certificare a produsului bio", a spus presedintele Asociatiei Bioagricultorilor din România ”Bioterra”, Nagy Miklos, adaugand ca cel mai bine ar fi ca produsele sa fie achizitonate direct de la producator.
Citeste si: Alimente bogate in B12.
Surse de vitamina B12- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro
Totodata, orice producator bio are un certificat atestat emis anual.
Fermierii sustin ca pe piata exista numeroase produse falsificate care ar putea sa ne puna sanatatea in pericol.
"Medicii recunosc ca 60-70% dintre bolile prezente astazi provin dintr-o alimentatie proasta. Noi lucram sa punem pe masa oamenilor alimente sanatoase, oferim o alternativa pentru cei care vor sa traiasca sanatos. Cu ajutorul Ministerului Agriculturii avem o subventie mai mare, iar preturile produselor noastre sunt mai mari. Si atunci vin niste hoti în cautarea profitului si încearca sa falsifice produsele bio, care încep sa aiba din ce în ce mai mare cautare pe piata.
Noi sesizam organele abilitate, Protectia Consumatorului, îi actionam în instanta, pentru a elimina acesti falsi producatori", a mai spus Nagy Miklos, potrivit Mediafax>(agricultura ecologica), iar sub ea se afla un numar, care este cel al producatorului si se gaseste înregistrat în baza de date a Ministerului Agriculturii. Apoi avem pe un fond verde o frunza stilizata cu stelele UE, care indica faptul ca este produs bio recunoscut la nivel european, iar ultimul element este sigla unui organism de inspectie si certificare a produsului bio", a spus presedintele Asociatiei Bioagricultorilor din România ”Bioterra”
, Nagy Miklos, adaugand ca cel mai bine ar fi ca produsele sa fie achizitonate direct de la producator.
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro
Totodata, orice producator bio are un certificat atestat emis anual. Fermierii sustin ca pe piata exista numeroase produse falsificate care ar putea sa ne puna sanatatea in pericol.
"Medicii recunosc ca 60-70% dintre bolile prezente astazi provin dintr-o alimentatie proasta. Noi lucram sa punem pe masa oamenilor alimente sanatoase, oferim o alternativa pentru cei care vor sa traiasca sanatos. Cu ajutorul Ministerului Agriculturii avem o subventie mai mare, iar preturile produselor noastre sunt mai mari.
Si atunci vin niste hoti în cautarea profitului si încearca sa falsifice produsele bio, care încep sa aiba din ce în ce mai mare cautare pe piata. Noi sesizam organele abilitate, Protectia Consumatorului, îi actionam în instanta, pentru a elimina acesti falsi producatori", a mai spus Nagy Miklos, potrivit Mediafax.